Strijd tussen Platini en Blatter door 'klokjesaffaire'

admin • 20:01, 19-09-2014 / Laatste Update: 08:03, 13-12-2023

GENEVE - Michel Platini heeft in de 'klokjesaffaire' stevige kritiek gespuid aan het adres van de wereldvoetbalbond FIFA. ,,Als de ethische commissie daar niet zo gelukkig mee was, dan hadden ze ons dat 4 maanden geleden in Brazilië moeten vertellen toen we die dingen kregen'', fulmineerde de preses van de UEFA vrijdag. ,,Ze wisten dat iedereen zo'n horloge zou krijgen.''

Het bestuur van de FIFA, de leden van het uitvoerend comité en de bondsvoorzitters van de 32 WK-deelnemers mochten allen een duur uurwerkje in ontvangst nemen. Donderdag kregen zij het dwingende verzoek die terug te sturen om te worden verkocht voor een goed doel.

Platini, een gezworen vijand van FIFA-baas Sepp Blatter, piekert daar niet over. ,,Ik geef geen cadeautjes terug'', zei hij stellig. De Franse oud-international beloofde wel 25.000 Zwitserse francs (20.700 euro), de waarde van het horloge, over te maken aan een charitatieve instelling.

De KNVB had het klokje al geretourneerd. Voorzitter Michael van Praag zei tegen VI dat hij het niet eens wilde hebben, zo lelijk vond hij het.