Bevestigd: Tottenham Hotspur wil Bas Dost halen
i

BSR Agency

Bevestigd: Tottenham Hotspur wil Bas Dost halen

Robert Hüsken • 16:22, 15-09-2020 / Laatste Update: 10:16, 15-01-2024

Tottenham Hotspur heeft inderdaad serieuze belangstelling voor Bas Dost. In de zoektocht naar een 2de spits achter Harry Kane heeft manager José Mourinho zijn oog laten vallen op de Nederlander. Dat heeft het Algemeen Dagblad bevestigd gekregen.

Spurs heeft Dost al langer in het vizier, maar is sinds afgelopen weekeinde dus concreet in de markt voor de 31-jarige spits van Eintracht Frankfurt. De club uit Londen verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen op eigen veld van Everton (0-1) en kan wel wat aanvallende versterking gebruiken.

Te duur voor Brugge

Eerder zag het ernaar uit dat Dost naar Club Brugge zou verkassen, maar voor de kampioen van België bleek hij toch te duur. Voor Tottenham Hotspur zal de transfersom - Eintracht Frankfurt nam de spits een jaar geleden voor 7 miljoen euro over van Sporting Lissabon – geen probleem zijn.

De vraag is echter of Dost trek heeft in een bijrol achter de in Londen onomstreden Engels international Kane. In Frankfurt is hij wel verzekerd van een basisplaats. Dost moet bij de club uit de Bundesliga dit seizoen een spitsenduo vormen met de Portugees André Silva. Beide spelers tekenden zaterdag voor een goal en een assist in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen 1860 München.

Eintracht Frankfurt begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Arminia Bielefeld.