TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Spanje - Italië
Lamine Yamal neemt het met Spanje op tegen Italië. ©Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Spanje - Italië

08:00, 20-06-2024

Spanje en Italië wonnen hun eerste groepswedstrijd in poule B en gaan donderdagavond onderling uitmaken wie de laatste speelronde van de poulefase ingaat als koploper. Lees hier op welke zender je de kraker kunt bekijken.

Fabián Ruiz was belangrijk voor Spanje gedurende de 3-0 overwinning op Kroatië. De middenvelder van Paris Saint-Germain gaf de assist op de 1-0, om vervolgens zelf de 2-0 op het scorebord te zetten. In de blessuretijd van de eerste helft bepaalde Dani Carvajal de eindstand, op aangeven van de 16-jarige Lamine Yamal. De vleugelaanvaller werd de jongste speler ooit op een EK.

Álvaro Morata zorgt voor unieke EK-prestatie met doelpunt tegen Kroatië

15 juni 2024, 19:05

Álvaro Morata heeft niet bepaald een reputatie van ijskoele afmaker, maar de spits van Spanje was zaterdag op het EK tegen Kroatië wél trefzeker. Het lijkt erop dat het rood-wit geblokte shirt van de Kroaten iets losmaakt bij Morata, want het was niet voor het eerst dat hij de ploeg van Luka Modric dwarszat.

Gedurende Italië - Albanië werd ook een record verbroken, maar dat was niet bepaald in het voordeel van de Italianen. Zij incasseerden namelijk het snelste EK-doelpunt ooit. Federico Dimarco verspeelde de bal met een inworp en Nedim Bajrami profiteerde en zette zijn ploeg binnen 23 seconden op voorsprong. Dankzij Alessandro Bastoni en Nicolo Barella werd de schade wel snel hersteld en dus won ook Italië de eerste groepswedstrijd.

Zender Spanje - Italië

Nu treffen de eerdere EK-winnaars elkaar dus, vermoedelijk om de groepswinst. Dat schouwspel begint om 21.00 uur en is te zien op NPO 1. De uitzending begint om 20.50 uur en voor die tijd, vanaf 20.15 uur, begint Studio Fußball, een praatprogramma waarin de wedstrijd ongetwijfeld voorbeschouwd gaat worden.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.