Werkloze Allardyce slaat alarm: 'Clubs die veel uitgeven, maken het hun trainer lastig'

Werkloze Allardyce slaat alarm: 'Clubs die veel uitgeven, maken het hun trainer lastig'

Trevor Wagener • 21:51, 27-07-2017 / Laatste Update: 18:50, 12-12-2023

Sam Allardyce heeft zijn mening weer eens laten horen. De werkloze trainer is van mening dat clubs die veel geld uitgeven op de transfermarkt, het werk van de trainer indirect lastiger maken.

Op dit moment hebben Engelse clubs in totaal al 950 miljoen (!) euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Daar komt nog flink wat bij, aangezien de - west Europese - markt pas op 31 augustus sluit.

Allardyce vertrok afgelopen mei bij Crystal Palace. Meer spelers, betekent volgensde manager meer keuzes en dus meer narigheid. "De moeilijkheidsgraad voor een trainer zit hem in het geld, dat met bakken te veel uitgegeven wordt", meent hij tegen de BBC.

Toegevoegde waarde

Het kleine beetje extra's dat een nieuwe speler een team geeft, is volgens Allardyce niet een hoog bedrag waard. "Clubs zoeken die speler die ze net die 5 procent extra kunnen geven. Daarvoor struinen ze alle velden af en leggen ze miljoenen neer. Dat kleine verschil kost soms honderden miljoenen."

Back, big Sam?

Allardyce, die al na 1 wedstrijd vertrok als bondscoach van Engeland vanwege een - je verwacht niet - omkoopschandaal, keert niet gauw terug als betaald voetbalcoach. "Ik doe nu niks, leun achteruit maar zal zeker nadenken als er iets op mijn pad komt."