Wow! Chelsea betaalt megabedrag en maakt 'Kepa' duurste doelman ooit
i

EPA

Wow! Chelsea betaalt megabedrag en maakt 'Kepa' duurste doelman ooit

Sjors Tanis • 14:52, 08-08-2018 / Laatste Update: 09:41, 08-01-2024

Kepa Arrizabalaga is de duurste doelman aller tijden. De keeper van Athletic Bilbao vertrekt voor liefst 80 miljoen euro naar Chelsea en neemt het transferrecord over van Allison Becker, die voor 73 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool verhuisde.

Door de komst van de Bask 'Kepa' lijkt de weg vrij voor Chelsea-doelman Thibaut Courtois om naar Real Madrid te gaan.

Eindelijk vrij spel Courtois?

Chelsea liet de Belgische doelman eerder steeds niet gaan omdat de club uit Londen geen vervanger klaar had staan om Courtois op te volgen als 1e doelman. 'Kepa' heeft zijn contract bij Bilbao (dat tot 2025 duurde) afgekocht en kan de plek van Courtois nu overnemen. De in zijn contract (tot 2025) opgenomen afkoopsom is op de rekening van de club bijgeschreven, aldus Bilbao zonder aan te geven waar het geld vandaan komt.

,,Athletic bedankt de speler voor zijn bijdrage gedurende de tijd dat hij bij onze club is geweest'', meldt Bilbao.

Courtois niet aanwezig

De Belg Courtois, die op het WK nog werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi, kwam de afgelopen dagen niet opdagen voor de training van de Londense club en zou in de komende dagen een 6-jarig contract tekenen bij De Koninklijke. Chelsea zou 40 miljoen euro voor de doelman ontvangen. Courtois had nog een contract voor 1 jaar in Londen.