Programma German Darts Grand Prix | Michael van Gerwen en Danny Noppert treffen landgenoot
Michael van Gerwen. © PDC

07:50, 31-03-2024 / Laatste Update: 18:00, 31-03-2024

De German Darts Grand Prix is in volle gang. In de Kulturhalle Zenith is het zondag tijd voor de tweede ronde. Daarin zien we liefst zeven Nederlanders en vier van hen spelen tegen elkaar. Raymond van Barneveld verloor in de eerste ronde en is dus niet meer van de partij.

Gian van Veen was nipt sterker dan Van Barneveld: 6-5. The Giant mocht op 5-5 aan de slotleg beginnen en dat voordeeltje zette hij om in winst. Hij speelt in de tweede ronde tegen Danny Noppert. Dat is niet het enige onderlinge duel tussen twee Nederlanders op zondag.

Jeffrey de Zwaan wist zaterdag zijn eerste ronde te winnen en zorgde daarmee voor een Nederlands affiche in de tweede ronde. Hij neemt het dan op tegen Michael van Gerwen, die vanwege zijn geplaatste status een ronde mag overslaan. Groots was het niet wat De Zwaan liet zien tegen de Duitser Matthias Ehlers, maar ondanks 86,69 gemiddeld won hij met 6-5.

Luke Littler

Een opvallende afwezige in München is Luke Littler. De tienersensatie won donderdag zijn eerste avond in de Premier League, maar kwalificeerde zich in februari niet voor dit Euro Tour-toernooi.

Schrikken voor Luke Littler: fan grijpt gooihand vast tijdens walk-on

29 maart 2024, 09:10

Luke Littler was de man van de negende Premier League-avond in Belfast. Nadat hij de halve finale won van Michael van Gerwen wist hij in de finale tegen Nathan Aspinall zijn eerste Premier League te winnen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Van Gerwen was het nog even schrikken voor de 17-jarige Engelsman.

Ook Gary Anderson, tweevoudig wereldkampioen en een van de mannen in vorm dit jaar op de vloer, is er niet bij. The Flying Scotsman heeft een schouderblessure en kan daardoor niet in actie komen in München. Hij is vervangen door Luke Woodhouse, die het hoogst stond op de reservelijst.