Haase stunt tegen Ferrer in tweede ronde Auckland

11 januari 2017

EPA

Robin Haase heeft voor een stunt gezorgd in het ATP-toernooi in Auckland. In de 2e ronde won de 29-jarige Hagenaar in 3 sets van de als 3e geplaatste Spanjaard David Ferrer.


Tiebreak
De partij duurde precies 2 uur. De 1e set ging eenvoudig met 6-2 naar Ferrer, maar vervolgens kwam Haase in de 2e set sterk terug. Hij brak direct de service van de Spanjaard en wist daarmee op een 2-0 voorsprong te komen, die hij de hele set wist vast te houden: 4-6. De 3e set ging vervolgens gelijk op, waardoor een tiebreak nodig was. Op 6-4 kreeg Haase 2 matchpoints, waarvan hij direct de 1e verzilverde.

1e keer
Het was pas de 1e keer dat Haase en Ferrer, de mondiale nummer 21, tegenover elkaar stonden. Ferrer won 26 titels in zijn loopbaan en stond in 2013 in de finale van Roland Garros.

Kwartfinale
Haase treft in de kwartfinales Joao Sousa, de nummer 44 van de wereld. Beide spelers troffen elkaar 2 keer eerder. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus was Joao Sousa de beste, in februari won Haase in Marseille nog van de Portugees.

Qualifier
Sousa bereikte de laatste 8 in Auckland door een zege op de Britse qualifier Brydan Klein. In 73 minuten zegevierde Sousa met 6-3 6-4.

😝.. Good evening everyone #staypositivealways

A photo posted by Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) on


reacties
ReageerReageer op dit bericht