Koolhof en Middelkoop stunten in Sydney tegen Wimbledon-winnaars

12 januari 2017

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben in de kwartfinale in Sydney voor een enorme stunt gezorgd. Op het ATP-toernooi in Australië klopten de tennissers uit Duiven en Breda Jean-Julien Rojer en Horia Tecau: 7-6, 2-6, 11-9.


'Erg gaaf'
Niet alleen is de Nederlands/Roemeense combinatie in Sydney als 4e geplaatst, Rojer en Tecau wonnen in 2015 ook het toernooi van Wimbledon. "Het is erg gaaf en bijzonder om tegen zo’n goed koppel als winnaar van de baan te stappen", zo sprak Koolhof blij en trots. "En de halve finale van zo’n sterk bezet toernooi halen, is ook geweldig.”

Supertiebreak
De nummers 27 en 19 van de wereld kregen in de eerste set 8 breakkansen en moesten er 4 toestaan. Beide koppels pakten er eentje, waardoor de tiebreak uitsluitsel moest bieden. Daarin waren Koolhof en Middelkoop de betere. De Nederlanders kregen vervolgens in de 2e set als eerste de kans om toe te slaan, maar verzuimden dat. Een slordige game en een paar matige returns later hadden Rojer en Tecau de supertiebreak veiliggesteld.

Houdini-act
Die was van hetzelfde spannende kaliber als de 1e set. De Wimbledon-winnaars van 2015 leken daarin hun status waar te maken, maar Koolhof en Middelkoop voerden vanaf 9-7 achter een ware Houdini-act op: 11-9.

Halve finale
Koolhof en Middelkoop, die plek 62 en 59 op de mondiale dubbelranglijst bezetten, komen in de halve finale uit tegen de Kroaat Mate Pavic en de Oostenrijker Alexander Peya, de nummers 29 en 26 van de wereld. Zij ontdeden zich bij de laatste 8 met 6-3, 6-4 van de Spanjaard Pablo Carrena-Busta en de Italiaan Fabio Fognini. Koolhof: "Nu eerst even nagenieten van het succes tegen Rojer en Tecau en dan weer vooruitkijken naar de halve finale.”
reacties
ReageerReageer op dit bericht