Van Eijma verdacht van matchfixing in Finland: ‘Heb hier niks mee te maken’

13 december 2016

Pro Shots

Irvingly van Eijma wordt verdacht van matchfixing in Finland. De voetballer wordt beschuldigt door zijn oude team Atlantis FC, maar probeert juist het tegendeel te bewijzen. Van Eijma is inmiddels terug in Nederland en krijgt steun van spelersvakbond VVCS. Ook RKC Waalwijk lijkt hem te geloven, daar mag de speler stage lopen en hopen op een contract.


Het begon allemaal toen Irvingly van Eijma overstapte van FC Oss naar 3de divisionist Atlantis FC. Samen met 3 andere Nederlandse voetballers Derwin Martina, Ayoub ait Afkir en Salar Aharar koos hij voor een avontuur in Finland. De boodschap simpel: degradatie voorkomen. Althans dat waren de woorden van de voorzitter.

Dubbelrol voorzitter
Bij de komst in Finland hadden de voetballers nog niet door dat ze te maken hadden met een schandaal. De voorzitter bleek een dubbelrol te hebben en samen te werken met matchfixers. Van Eijma speelde 'slechts' één duel voor Atlantis, dat die wedstrijd verloor. Daarna was de speler geblesseerd of ziek, wat verdacht overkwam bij de clubleiding.

Terugkeer
Van Eijma keerde spoedig terug in Nederland, maar zijn carrière was verwoest. "Ze zeiden in Finland al: we gaan jullie kapotmaken. Dat is ook gebeurd", concludeert Van Eijman tegenover Omroep Brabant. "Nadat De Telegraaf erover schreef, brak de hel los. Mijn carrière is kapotgemaakt."

Toch ontkent de voetballer enige vorm van matchfixing. "Ik heb hier niks mee te maken, 100 procent zeker", erkent hij. Van Eijma krijgt bijval van de Volkskrant, dat onderzoek deed naar Atlantis FC. 'Zij blijken onschuldig: de vier waren het slachtoffer van een strijd tussen twee groepen matchfixers', schrijft de krant.

Nu loopt de voormalig speler van FC Oss stage bij RKC Waalwijk en daar hoopt hij zijn carrière een nieuwe glans te geven. "Ik hoop hier een contract te verdienen en terug op de radar te komen."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht