FC Den Bosch pakt een puntje tegen Telstar

admin • 00:26, 01-10-2016 / Laatste Update: 07:10, 08-01-2024

FC Den Bosch heeft na 2 nederlagen weer eens een puntje gepakt. In eigen huis werd het vrijdagavond 0-0 tegen Telstar.

Daarmee deed Den Bosch zich eigenlijk tekort. De ploeg voetbalde bij vlagen heel behoorlijk en had ook een aantal kansen, maar tot goals leidde dat niet. Het dichts bij een treffer was de sterk spelende Jeremy Fernandes, maar de rechtsback kopte in de 2de helft op de lat.

Heel ander elftal

Door de blessures van Ben Santermans en Romero Regales trad FC Den Bosch aan met een gewijzigd elftal. Dalian Maatsen startte naast Bart Biemans in het centrum van de defensie en Brandon Robinson speelde in de punt van de aanval. Daardoor kwam er op de linksbuitenpositie een plaats vrij voor Damiano Schet.

Bovendien gaf trainer Wiljan Vloet linksachter de voorkeur aan Jordy van der Winden boven Jonas Heymans. Het pakte allemaal niet eens zo slecht uit. FC Den Bosch was de hele wedstrijd de bovenliggend partij.

Veel kansen op 1-0

Vooral kort voor rust waren er enkele mogelijkheden op de 1-0, maar een inzet van Vykintas Slivka werd van de lijn gehaald en een kopbal van Stefano Beltrame ging net over. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Slivka nog een kans op aangeven van Arda Havar, maar de Litouwer schoot hoog over.

Na rust bleef Den Bosch aandringen, maar verder dan de bal op de lat van Fernandes kwam de thuisploeg niet meer.