Feyenoord sloopt ADO in beker onder aanvoering van Kuyt

admin • 23:33, 14-12-2016 / Laatste Update: 23:06, 07-01-2024

Feyenoord blijft ook in de KNVB-beker goed presteren. De Rotterdammers wisten op eigen veld eenvoudig af te rekenen met ADO Den Haag en plaatste zich daardoor voor de kwartfinale: 5-1. Aanvoerder Dirk Kuyt was bij Feyenoord de grote man met 3 treffers.

De wedstrijd begon wat saai. Feyenoord drong ADO wel terug, maar echt grote kansen leverde het in de eerste 20 minuten niet op. Alleen een kopbal van Kuyt werd knap gekeerd door ADO-doelman Robert Zwinkels. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Feyenoord steeds meer grip op de wedstrijd. De aanvallende intenties van de Rotterdammers werden beloond. Wie anders dan topscorer Nicolai Jørgensen was weer eens het eindstation van een aanval: 1-0. Na de openingstreffer van Jørgensen gaf ADO even wat gas, maar tot een echte kans leidde dat in de eerste helft niet meer.

Feyenoord gooit duel snel op slot

In de tweede helft werd het duel al snel op slot gegooid door Feyenoord. ADO-speler Thomas Meißner trok Jørgensen in het 16-metergebied naar de grond: pingel. Kuyt ging achter de bal staan en faalde niet: 2-0. Iets meer dan 10 minuten later mocht Kuyt voor zijn 2e van de avond en Feyenoord's 3e aantekenen. Op aangeven van Jørgensen gleed de 36-jarige Katwijker de bal in het netje. En daar bleef het niet bij. Nog geen 5 minuten later stond het al 4-0. Karim El Ahmadi werd door de ADO-verdediging alle ruimte van de wereld gegeven en daar wist de middenvelder wel raad mee.

Hattrick Kuyt

In de laatste 20 minuten kon Feyenoord ervoor kiezen om wat gas terug te nemen of voor het eigen publiek lekker door te gaan met aanvallen. Het werd het laatste en vooral Kuyt zal er blij mee geweest zijn. Kuyt werd in de 79e minuut neergelegd door keeper Zwinkels en mocht wederom van de stip aanleggen. Hij faalde niet en completeerde daarmee zijn hattrick: 5-0. Het was voor Kuyt zijn eerste hattrick in de KNVB-beker.

ADO redt de eer

ADO redde aan het einde van de wedstrijd toch nog de eer. Gervane Kastaneer zorgde op aangeven van Sheraldo Becker voor de 5-1. Kort voor die treffer vond er nog een mooi moment plaats in het stadion. Oud-Feyenoorder Ruben Schaken, nu in dienst van ADO, werd gewisseld en kon rekenen op een luid applaus.