Zivkovic schiet cupfighter FC Utrecht via pingel naar volgende ronde

admin • 21:20, 14-12-2016 / Laatste Update: 10:20, 07-01-2024

Cupfighter FC Utrecht is door in de beker! Met dank aan Richairo Zivkovic. De spits schoot Utrecht diep in blessuretijd vanaf de stip naar de kwartfinale. In Zwolle werd het tegen PEC 1-2.

Utrecht moest het doen zonder de geschorste Haller en zijn gemis was duidelijk zichtbaar. Alhoewel, de Domstedelingen begonnen lekker aan de pot in Zwolle. De ploeg van Erik ten Hag combineerde er lekker op los en Troupée kwam 2 keer gevaarlijk voor PEC-doelman Mickey van der Hart, maar rondde niet af.

1-0

Na 8 minuten werd al gescoord in Zwolle. Danny Holla bezorgde de bal na uitstekend werk bij Bart Schenkeveld. De verdediger gaf vervolgens heerlijk voor op de Deense spits Brock-Madsen die alleen z'n voet tegen de bal hoefde te knallen: 1-0. FC Utrecht leek daarna van slag. Het domineerde in de openingsfase, maar werd slordig na de verrassende goal van PEC.

Na de goal gebeurde er eigenlijk weinig meer in de 1e helft. Willem Janssen (Utrecht) en Dirk Marcellis (PEC) kregen nog wel geel en de PEC-verdediger kreeg na een half uur een grote kans. Zijn volley werd alleen schitterend gestopt door doelman David Jensen.

Gemis Haller

Dat Haller er niet bij was, was een groot gemis voor FC Utrecht. Zijn vervanger Kerk had het lastig en ook na de thee lieten de bezoekers slap voetbal zien. PEC kon 5 minuten na rust op 2-0 komen via Menig, maar de schuiver van de Zwolse rechtsbuiten ging langs. Ook Zivkovic vond het netje aan de andere kant niet; zijn schot werd tot corner verwerkt door Schenkeveld.

Leuke 2e helft

De 2e helft was veel boeiender dan de 1e. Utrecht kon op gelijke hoogte komen via Conboy. Maar ook PEC kreeg via Menig de kans om de wedstrijd te beslissen. Een kwartier voor tijd besloten de mannen van Jans om de bus te parkeren voor doelman Van der Hart. Het werd dus alles of niets voor Utrecht in het laatste kwartiertje.

Conboy

En het werd alles! De gelijkmaker hing al even in de lucht en invaller Conboy zorgde daar ook voor. De linksback, die na de rust in de ploeg kwam voor de tegenvallende Robin van der Meer, kopte in de 81e minuut raak: 1-1. Beide ploegen zochten daarna naar de veilige 2e goal en die leek er na 90 minuten niet te komen, totdat Zivkovic diep in blessuretijd werd neergelegd in de 16...

Raak!

En ja hoor: penalty gegeven door scheidsrechter Björn Kuipers. Of het er een was, is nog maar de twijfel. Het had veel weg van een schwalbe. Maar goed. Zivkovic zelf ging achter de bal staan en schoot keurig binnen in de linkerhoek: 1-2. Utrecht flikte het zonder Haller dus toch om door te bekeren.