Atlético wint met ruime cijfers van Betis

AFP

Bart van der Wijst • 20:18, 02-04-2016 / Laatste Update: 04:23, 05-01-2024

Atlético Madrid blijft voorlopig de Spaanse competitie en de Champions League zonder problemen combineren. De nummer twee van de Primera División handhaafde zich achter titelverdediger FC Barcelona, dinsdag in Camp Nou de Europese tegenstander, door Real Betis met 5-1 te verslaan.

Atlético Madrid blijft voorlopig de Spaanse competitie en de Champions League zonder problemen combineren. De nummer twee van de Primera División handhaafde zich achter titelverdediger FC Barcelona, dinsdag in Camp Nou de Europese tegenstander, door Real Betis met 5-1 te verslaan. Het verschil met de koploper is nu, in afwachting van het resultaat van de 'Clásico', zes punten. Real Madrid heeft bij verlies in Barcelona vier punten minder dan 'Atléti' maar blijft wel derde op de ranglijst.

Bij rust leidde de ploeg van coach van Diego Simeone in het eigen Estadio Vicente Calderón met 2-0. Fernando Torres opende de score op aangeven van Koke. Vijf minuten later verdubbelde de Franse aanvaller Antoine Griezmann de marge. Juanfran besliste het duel halverwege de tweede helft. Hoewel Rubén Castro daarna wel iets terugdeed namens de bezoekers, hadden opnieuw Griezmann en invaller Thomas Partey in de slotfase het laatste woord.