Bizarre titelstrijd in Championship: kanshebber Leeds loopt gigantische deuk op tegen laagvlieger
Een pijnlijke avond voor Leeds United.

Bizarre titelstrijd in Championship: kanshebber Leeds loopt gigantische deuk op tegen laagvlieger

23:28, 26-04-2024 / Laatste Update: 23:30, 26-04-2024

De titelstrijd op het hoogste niveau in Engeland is spannend, maar een niveau daaronder kunnen ze er ook wat van. Leicester City, Leeds United en Ipswich Town vechten uit wie er kampioen wordt en welke twee teams er direct promoveren, maar Leeds deed enorm slechte zaken.

Leeds had bij een overwinning een flinke stap naar directe promotie kunnen zetten, maar voor de nummer twee van het Championship ging het bij QPR, dat slechts zestiende staat, helemaal mis. Joël Piroe en Crysencio Summerville begonnen in de basis, maar konden een afstraffing niet voorkomen. Het werd op Loftus Road maar liefst 4-0 voor QPR. Leeds kan daardoor de titel vergeten, maar moet ook vrezen voor directeur promotie.

Spanning om te snijden

De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de Premier League, de nummers 3, 4, 5 en 6 spelen play-offs voor één ticket. Omdat de topploegen zoveel punten laten liggen, blijft het ongelofelijk spannend. Ipswich heeft door het verlies van Leeds ineens volop kans om tweede te worden, aangezien het nog drie duels speelt. Leeds komt nog maar een keer in actie.

Team

Gespeeld

Punten

Doelsaldo

  1. Leicester City

44

94

+47

  1. Leeds United

45

90

+39

  1. Ipswich Town

43

89

+32

  1. Southampton

44

84

+24

Dit weekend speelt Ipswich op bezoek bij Hull City (zaterdag 21.00 uur). Als ze winnen, wippen ze over Leeds United heen en lijken ze met ook nog een duel minder te spelen bijna zeker van promotie. Koploper Leicester City speelt maandagavond uit bij Preston North End.