Aubameyang laat zijn voeten spreken met razendsnelle hattrick

admin • 17:32, 05-11-2016 / Laatste Update: 12:00, 12-12-2023

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zijn terugkeer in de selectie van Borussia Dortmund niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Frans-Gabonese spits, die deze week disciplinair werd gestraft omdat hij te laat terugkeerde van een tripje naar Milaan, scoorde uit tegen Hamburgers SV binnen 27 minuten een hattrick.

Aubameyang opende de score in de vierde minuut. Met treffers in de 23ste en de 27ste minuut maakte hij de show compleet, waardoor Dortmund tegen de hekkensluiter van de Bundesliga met een 3-0 voorsprong mocht gaan rusten.

De 27-jarige aanvaller was maandag met vrienden in zijn privévliegtuig naar Milaan gereisd, maar keerde de volgende dag zo laat terug dat hij een deel van de training miste. Coach Thomas Tuchel liet dat niet over zijn kant gaan en zette Aubameyang in het Champions League-duel van woensdag met Sporting Lissabon op de tribune.

Opvallend was dat Aubameyang zijn eerste treffer vierde door naar Tuchel toe te rennen, waarmee hij liet zien dat er geen spanning meer is tussen hem en de trainer.