Bilbao verrast Barcelona in Copa del Rey (video)

admin • 00:07, 06-01-2017 / Laatste Update: 19:59, 12-12-2023

FC Barcelona is op een nare verrassing getrakteerd op bezoek bij Athletic Bilbao. De eerste wedstrijd van de achtste finale van de Copa del Rey werd namelijk met 2-1 gewonnen door de thuisclub.

Luis Enrique wil in de Spaanse beker weleens wat goochelen met zijn opstelling, maar tegen Bilbao stuurde hij toch zijn beste elf spelers het veld in. Zo moest het illustere trio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar de klus maar gaan klaren.

Niet bang

Toch was de thuisclub niet bang en pakte meteen het initiatief. Dit resulteerde in een doelpunt van Aduriz in de 25ste minuut. De 35-jarige spits kopte goed binnen.

Drie minuten later vergrootte Iñaki Williams de feestvreugde in Bilbao. Met een snoeiharde poeier zette hij de 2-0 op het scorebord. Barcelona had zichtbaar moeite met de tegenstand en kon niet onder de druk uit voetballen.

Toveren

Ook na rust ging het niet veel beter met de Catalanen, maar die hadden nog altijd een Lionel Messi in de gelederen. De Argentijn kan ook toveren als het slecht gaat en dus stond de stand ineens op 2-1 door een benutte vrije trap.

Return

Toch gaf deze treffer Barca geen vleugels. Hoe het team ook werkte: er kwam geen doelpunt meer bij. Ook niet toen Bilbao door twee rode kaarten in de slotfase met negen man kwam te staan. Hierdoor zullen de mannen van Enrique op 11 januari nog volop aan de bak moeten in het eigen Camp Nou.

De wedstrijden uit de Copa del Rey zie je live bij Ziggo Sport!