CL Groep E: Tottenham na de winter in EL, Monaco groepshoofd

Proshots

admin • 23:51, 07-12-2016 / Laatste Update: 17:06, 12-12-2023

In groep E leek Tottenham Hotspur aan het begin van het seizoen een zekerheidje om ook na de winter in het miljoenenbal uit te komen, maar dit liep nog bijna uit op een fiasco. Het kwam zelfs op de laatste wedstrijd aan om er zeker van te zijn dat ze straks mogen uitkomen in de Europa League.

Toch was het tegenstander CSKA Moskou dat voortvarend van start ging op Wembley. Na 33 minuten spelen was het Dzagoev met de openingstreffer. Maar slechts vijf minuten trok Dele Alli de stand gelijk en nog vlak voor rust maakte Kane er 2-1 van.

De Londenaren speelden de tweede helft volwassen uit en zagen Moskou-goalie Akinfeev nog een eigen doelpunt maken. Dit was ook meteen de eindstand: 3-1.

Monaco kroont zich tot groepswinnaar

AS Monaco was voor vanavond al zeker van groepswinst en tegenstander Leverkusen kon een tweede plaats niet meer ontgaan. Het duel tussen de twee ging dan ook vooral om de eer en daar waren de Duitsers nèt iets beter in. Door goals van Yurchenko, Brandt en De Sanctis won Leverkusen thuis met 3-0.