Costa Rica en Paraguay scoren niet in Copa América

admin • 10:39, 05-06-2016 / Laatste Update: 10:09, 08-01-2024

Costa Rica en Paraguay zijn in hun eerste duel om de Copa América niet tot scoren gekomen. In de hitte van Orlando in Florida, waar het midden op de dag 38 graden was, bleef het zaterdag 0-0.

De twee ploegen leverden ondanks de hoge temperaturen veel strijd, maar waren beide niet in staat om een opening in de defensie te vinden.

Boze bondscoach

Bondscoach Ramon Diaz van Paraguay, vorig jaar nog halve finalist, had na afloop geen goed woord over voor het tijdstip van de wedstrijd, midden op de dag. ,,We moeten het welzijn van de spelers voor ogen blijven houden'', aldus de coach. ,,Zij zijn uiteindelijk de belangrijkste spelers op dit toernooi.''

Costa Rica eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Kendall Waston in blessuretijd met rood naar de kant werd gestuurd wegens een overtreding op Nelson Valdez.

Colombia, dat vrijdag Verenigde Staten met 2-0 versloeg, staat nu bovenaan in groep A. In groep B won Peru met 1-0 van Haïti. In de 61ste minuut scoorde Guerrero het enige doelpunt.