Ramos wéér reddende engel voor Real Madrid

admin • 19:13, 03-12-2016 / Laatste Update: 19:08, 05-01-2024

FC Barcelona en Real Madrid delen de punten in de Clásico. De thuisploeg leek lange tijd aan de winnende hand, maar een goal in de dying seconds van de wedstrijd zorgde voor een puntendeling.

De wedstrijd begon zoals je zou verwachten. Beide ploegen kleunden er vol in aan het begin en in de tweede minuut leidde dat al tot een discutabel moment. Javier Mascherano legde Lucas Vazquez neer in het strafschopgebied. Real Madrid had recht op een strafschop, maar de scheidsrechter liet het gaan.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor André Gomes. De middenvelder volleerde in de 9e minuut de bal na een razendsnelle aanval van MSN op de borst van Sergio Ramos, waarna Barcelona een strafschop eiste. Arbiter Clos Gómez wuifde het protest terecht weg.

In het eerste half uur keken beide ploegen de kat uit de boom. Er was weinig spektakel te beleven en het tempo lag laag. Real Madrid wekte min of meer de indruk dat het voor een puntje naar Camp Nou kwamen.

Tot een aantal kansjes kwam het nog wel. Marcelo kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, maar miste de finesse op de bal op doel te werken. Vlak daarna ging Cristiano Ronaldo buitenom bij Gerard Piqué en verraste doelman Ter Stegen bijna met een schot in de korte hoek. De doelman reageerde echter goed en verwerkte de bal tot een hoekschop. Verder kopte Raphael Varane een corner recht in de handen van Ter Stegen.

Luis Suarez had zich nog niet laten zien, maar ineens was hij er. Uit een slim uitgelokte vrije trap van Neymar kopte de Uruguayaanse spits raak.

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 3 december 2016

Oude meester

Bij Barcelona was het gemis van Andrés Iniesta te zien. De ploeg miste overduidelijk de slimmigheid en creativiteit van de spelmaker. Toen hij in de ploeg kwam voor Ivan Rakitic leefde, kreeg het meteen een boost. Al snel bracht hij Neymar in stelling om de score te verdubbelen, maar de vleugelaanvaller jaagde de bal gehaast over het doel. Vlak daarna kwam Iniesta zelf voor het doel, maar zijn poging verdween door een ingreep van Carvajal in het zijnet.

Neymar stuurt Carvajal schitterend het bos in, maar jaagt de bal over! #clasico #barrma https://t.co/3mjvFgYLxU

Tien minuten voor tijd bewees Iniesta al helemaal zijn klasse. Een geniale pass door het hart van de verdediging zette Messi voor de keeper, maar de Argentijn schoof de bal voorlangs. De oude meester gaf het voorbeeld en nam de ploeg van trainer Luis Enrique op fenomenale wijze bij de hand. Wat een comeback..

Slotoffensief

Real Madrid ging 20 minuten voor tijd wat meer op de aanval spelen. Coach Zinedine Zidane zag in dat zijn ploeg meer vooruit moest en dat leverde wel een aantal kleine kansjes op. De corners van de Madrilenen zorgden bij voorbaat al voor gevaar, omdat de ploeg veel grotere spelers heeft. Toch werden de koppers van Real niet in stelling gebracht, omdat de corners van Modric steeds net niet goed genoeg waren.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd begon Real Madrid aan het echte slotoffensief. Sergio Ramos zorgde ook in Camp Nou voor een gevaarlijk moment, maar kopte de bal over. De uitgelezen kans voor Real Madrid was voor Cristiano Ronaldo. Na een voorzet van Marcelo stond de Portugees bij de tweede paal in alle vrijheid te wachten, maar hij kopte de bal op de voeten van Alba.

Barcelona leek af te stevenen op de overwinning, maar ineens was daar een vrije trap. Sergio Ramos, die al vaker de reddende engel voor Real Madrid was, kopte de bal binnen. De centrale verdediger kreeg daar ook alle gelegenheid toe, want hij stond vogelvrij.

Voor Real Madrid was het nog even volhouden. Barcelona was in de dying seconds nog heel dichtbij de overwinning. Een vrije trap van Denis Suarez werd door Navas weggestompt, waarna Sergi Roberto de bal van ver op doel kopte. Raphael Varane wist de bal ternauwernood van de doellijn te halen, waardoor het punt veiliggesteld werd.

Door het gelijke spel blijft het gat tussen koploper Real Madrid en FC Barcelona 6 punten. Sevilla verloor eerder op de middag van Granada, waardoor de Catalanen op de tweede plek blijven staan.