Top Premier League lekker op dreef, Zlatan bezorgt United de winst (video)

admin • 00:01, 15-12-2016 / Laatste Update: 18:41, 05-01-2024

Een lekker avondje in de Premier League! Maar liefst 5 topclubs -alleen Arsenal niet- kwamen in actie en scoorden er flink op los. Belangrijkste man van de avond werd Zlatan die ManUnited de winst pas in de slotfase bezorgde op bezoek bij Crystal Palace: 1-2.

ManUnited

United kwam op een heel gunstig moment op voorsprong in Londen. Natuurlijk was het 1 van de tandemfiguren die scoorde: Paul Pogba. Hij deed dat echt in de slotseconden van de 1e helft: 0-1. Na rust kwam Palace gelijk door een héérlijke goal van James McArthur in de 66e minuut.

IBRAAA!

Lang leek het in Londen uit te lopen op een saaie 1-1. Maar hé, United heeft Ibra! Je raadt het al: de spits scoorde in de 88e minuut de bevrijdende 1-2! Wat een goaltje.

Liverpool

Ook Liverpool maakte geen fout. Wijnaldum en co moesten aan de bak tegen het Middlesbrough van Marten de Roon, maar het ging eigenlijk heel makkelijk. De bezoekers kwamen na een half uurtje spelen op 0-1 via Adam Lallana. Na rust was het de Belg Divock Origi die in de 60e minuut voor de 0-2 zorgde. 8 minuten later besliste Lallana de pot met z'n 2e van de avond: 0-3.

Chelsea

Het Chelsea van Antonio Conte moest op bezoek bij Sunderland. Ook de Londenaren profiteerden net als Liverpool van de misstap van Arsenal bij Everton. Koeman won dinsdag met 2-1 door een goal in de slotfase en Chelsea maakte woensdag geen fout. In de 40e minuut bekroonde Cesc Fabregas zich tot matchwinnaar door de enige goal van de wedstrijd te scoren: 0-1.

Manchester City

Ook City maakte geen fout. De ploeg van Pep Guardiola speelde thuis tegen het Watford van Nordin Amrabat en kwam na 33 minuten op voorsprong via verdediger Pablo Zabaleta: 1-0. Daarna maakte Watford het nog spannend, maar David Silva besliste de wedstrijd 4 minuten voor tijd door te scoren in de 86e minuut: 2-0.

Tottenham

Grote man bij Tottenham Hotspur was Christian Eriksen. De Deen bezorgde de andere Londense club de volle buit door 2 keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen Hull City. De 1e goal maakte Eriksen voor rust in de 14e minuut en na de thee besliste hij de wedstrijd in de 63e minuut. Victor Wanyama pikte in de 73e minuut ook nog een goaltje mee: 3-0.

West Bromwich Albion

Grote man van de dag werd toch echt spits Salomon Rondón. De Venezolaan scoorde een bijzondere hattrick in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Hij maakte er 3 met z'n hoofd binnen 13 minuten! Ongekend. Het werd overigens 3-1.