Op deze datum is (waarschijnlijk) de huldiging van aanstaand kampioen PSV met de platte kar
PSV kan donderdag kampioen worden, maar moet dan nog even op de huldiging wachten. © Pro Shots

Op deze datum is (waarschijnlijk) de huldiging van aanstaand kampioen PSV met de platte kar

21:00, 25-04-2024 / Laatste Update: 00:50, 26-04-2024

PSV had donderdag al officieel kampioen kunnen worden, maar concurrent Feyenoord maakte geen fout tegen Go Ahead Eagles en dus zijn de Eindhovenaren enkel officieus kampioen. Dat betekent dat ook de huldiging nog eventjes uitgesteld moet worden.

Als PSV al kampioen was geworden in de 30e speelronde zou het op maandag 29 april gehuldigd gaan worden. Dat gebeurde niet en dus moet PSV nog zeker een weekje langer wachten. Hoewel niemand nog zal geloven dat Feyenoord voorbij de Eindhovenaren gaan op de ranglijst, is het in theorie nog wel mogelijk. Het officiële feestje kan dus nog niet gevierd worden.

PSV speelt op zondag 5 mei thuis tegen Sparta en heeft dan aan een puntje genoeg om definitief kampioen te worden. Als PSV verliest en Feyenoord later op de dag thuis tegen PEC Zwolle punten verspeeld, is de titel alsnog officieel binnen voor de ploeg van Peter Bosz. Dan kan heel Eindhoven ook al gaan uitkijken naar de huldiging.

Wanneer is de huldiging van aanstaand kampioen PSV?

Als PSV op zondag 5 mei landskampioen wordt, zal de huldiging een dag later plaatsvinden. De ploeg van Peter Bosz zal dan op de platte kar rondgereden worden door Eindhoven en vervolgens op een podium de schaal tonen aan het publiek.

Johan Cruijff Schaal

Als PSV kampioen wordt dan is het ook meteen zeker dat het duel om de Johan Cruijff Schaal begin augustus in Eindhoven zal worden gespeeld. Het is al duidelijk dat PSV met kersvers bekerwinnaar Feyenoord zal gaan strijden om de prijs. De landskampioen speelt het duel thuis en dus is het nagenoeg zeker dat het Philips Stadion het decor zal zijn.