Jong Marokko wint Afrika Cup onder 23 en kan met Hakim Ziyech en Achraf Hakimi naar de Olympische Spelen

Noah Hoogenboezem • 13:51, 09-07-2023 / Laatste Update: 04:23, 08-01-2024

Na het succes van het Marokkaanse elftal op het WK in Qatar heeft ook Jong Marokko van zich laten horen. Het jeugdteam won voor het eerst de Afrika Cup onder 23 door Jong Egypte met 2-1 te verslaan.

Jong Marokko kwam vroeg op achterstand, maar bijna net zo snel kreeg Egypte een rode kaart. Mahmoud Saber scoorde in de 10e minuut de 1e goal van de wedstrijd, maar werd 8 minuten later uit het veld gestuurd. Yanis Begraoui maakte de 1-1 en daarna draaide het uit op een verlenging. Daarin maakte Marokko de winnende goal via Oussama Targhalline.

3 Eredivisie-spelers

Bij Jong Marokko startte PSV'er Ismael Saibari in de basis en hij werd na 90 minuten gewisseld. FC Twente-speler Younes Taha begon op de bank, maar mocht vlak voor de verlenging invallen. Couhaib Driouech van Excelsior bleef de hele wedstrijd op de bank.

Olympische Spelen

Door het halen van de finale had Marokko zich al voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Frankrijk geplaatst. Dan mogen er ook 3 spelers meedoen die ouder dan 23 zijn. Het kan dus zomaar zijn dat spelers als Hakim Ziyech en Achraf Hakimi volgend jaar bij die 3 spelers horen.