Prijzengeld | Dit verdienden de Ajax Vrouwen dit seizoen in de Champions League
Ajax wist knap de kwartfinales van de Champions League te halen. © Getty Images

Prijzengeld | Dit verdienden de Ajax Vrouwen dit seizoen in de Champions League

23:44, 27-03-2024

Een prachtig Europees seizoen zit erop voor de Ajax Vrouwen. Het was de eerste Nederlandse club die de kwartfinale van de Women's Champions League haalde. Met hoeveel prijzengeld eindigt Ajax het Champions League-seizoen?

Het avontuur van Ajax is woensdagavond ten einde gekomen, nadat het 1-1 werd tegen Chelsea in Londen. In Amsterdam verloor de stuntploeg thuis met duidelijke cijfers van Chelsea: 0-3.

Ajax overleefde verrassend de groepsfase. Het eindigde in een poule met AS Roma, Bayern München en Paris Saint-Germain als tweede. De ploeg uit Parijs eindigde als eerste. Niet alleen is dat sportief een hoogtepunt voor Ajax, maar ook financieel levert dat de vrouwentak van de Amsterdammers veel op.

Prijzengeld Ajax Vrouwen in Champions League

Ajax moest eerst nog door de voorrondes zien te komen en toen dat lukte, was er al een mooi bedrag verdiend. Het startgeld in Champions League is namelijk 400.000 euro. In de groepsfase ontvangen teams 50.000 euro per overwinning en 17.000 euro voor een gelijkspel.

Met drie zeges en één puntendeling leverde Ajax dit dus nog eens 167.000 euro op. Het behalen van de kwartfinales zorgde ook nog voor een bonus van 160.000 euro.

Startbedrag

€ 400.000

Winst tegen PSG (2-0)

€ 50.000

Gelijkspel tegen Bayern (1-1)

€ 17.000

Winst tegen Bayern (1-0)

€ 50.000

Winst tegen AS Roma (2-1)

€ 50.000

Plaatsing voor kwartfinales

€ 160.000

Totaalbedrag

€ 727.000

Het bedrag valt natuurlijk in het niet bij de tientallen miljoenen die PSV bij de mannen verdiende door de achtste finale van de Champions League te halen, maar in het vrouwenvoetbal zijn dit hoge bedragen. Zo wordt de begroting van de Ajax Vrouwen geschat op ergens tussen 1,5 en 2 miljoen euro. Met het verdiende geld in Europa kan het dus voor bijna een half jaar de boel draaiende houden.

Prijzengeld | Dit verdiende PSV dit seizoen in de Champions League

13 maart 2024, 23:11

PSV stelde voor de winterstop knap de knock-outfase van de Champions League veilig. De ploeg van Peter Bosz overleefde de voorrondes en werd in de poulefase tweede achter Arsenal. Door die prestaties heeft PSV al het nodige geld bij elkaar gevoetbald. In het overzicht hieronder lees je hoeveel PSV deze editie van de Champions League heeft verdiend.

Ajax mannen

De mannenploeg van Ajax eindigde het Europese seizoen op het laagste niveau, de Conference League. Toch hield het daar ruim veertien miljoen euro aan over. Veel meer dan de vrouwen aan hun avontuur in Europa verdienden, maar met een begroting van 160 miljoen maakt het verdiende bedrag bij de mannen een stuk minder verschil.