Wayne Rooney openhartig over alcoholprobleem als speler: ‘Dronk tot ik bijna flauwviel’
i

Getty Images

Wayne Rooney openhartig over alcoholprobleem als speler: ‘Dronk tot ik bijna flauwviel’

Jeroen Rooseboom • 11:44, 07-11-2023 / Laatste Update: 05:02, 07-01-2024

Wayne Rooney heeft in een podcast van de BBC openhartig verteld over zijn drankprobleem tijdens zijn spelerscarrière. Anderhalf jaar geleden onthulde de oud-aanvaller al dat hij in de beginjaren van zijn loopbaan nauwelijks van de fles af kon blijven.

In de podcast van de BBC vertelt de 38-jarige Rooney dat hij alcohol gebruikte als houvast in moeilijke tijden. "Ik heb veel verschillende problemen gehad, zowel op het veld als daarbuiten. Op die momenten kon ik ontsnappen in drank. Toen ik begin 20 was, bracht ik soms een paar dagen thuis door en stopte ik pas met drinken tot ik bijna flauwviel."

'Koos voor alcohol'

Rooney verborg zijn problemen voor zijn naasten. "Ik wilde niet in de buurt van mensen zijn, omdat ik me schaamde en ik het gevoel had dat ik mensen in de steek had gelaten. Dan koos ik weer voor alcohol om me daar doorheen te helpen. Er waren wel mensen met wie ik kon praten, maar ik heb het voor mezelf gehouden en geprobeerd er zelf mee om te gaan."

"Als je de hulp en begeleiding van anderen niet accepteert, kun je echt heel diep zinken, dat is met mij gebeurd", vervolgt de huidige trainer van Birmingham City. "Gelukkig ben ik nu niet meer bang om met mensen te praten als ik bepaalde problemen heb."