Jonas Vingegaard voor het eerst weer op de fiets: 'Ik hoop bij de start van de Tour de France te zijn'
Jonas Vingegaard © Getty Images

Jonas Vingegaard voor het eerst weer op de fiets: 'Ik hoop bij de start van de Tour de France te zijn'

14:40, 07-05-2024 / Laatste Update: 14:40, 07-05-2024

Team Visma | Lease a Bike heeft dinsdagmiddag een filmpje op de sociale kanalen gezet met Jonas Vingegaard in de hoofdrol. De Deense renner ging dit voorjaar enorm hard onderuit en kan nu voor het eerst weer buiten fietsen.

In het filmpje vertelt Vingegaard erg blij te zijn dat hij weer buiten op de fiets kan zitten. "Eindelijk mag ik weer rijden zoals normaal. Ik kijk er naar uit om de volgende stappen te zetten."

Op 4 april ging Vingegaard tijdens Ronde van het Baskenland enorm hard onderuit in de afdaling. Twaalf dagen later mocht hij het ziekenhuis pas verlaten en nu zat hij dus voor het eerst weer buiten op de fiets. "Ik voel me goed en het gaat elke dag iets beter. Er zijn nog wel wat punten waarop ik moet herstellen."

Tour de France

Het grote doel is natuurlijk de prolongatie in de Tour de France dit jaar. De Deen kan nog niet zeggen of hij erbij zal zijn. "Ik hoop dat ik bij de start van de Tour ben, maar we weten niet hoe mijn vorm en herstel zullen gaan. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om daar te zijn."

Vloek van Visma

Het is nog niet het jaar van Visma | Lease a Bike. De gele formatie kende al vele tegenslagen, zoals de valpartij van Vingegaard. Ook Wout van Aert zag zijn voorjaar in het water vallen na een valpartij in Dwars door Vlaanderen en ook in de Giro d'Italia zit het nog niet mee: Robert Gesink moest afstappen met een gebroken hand en sprinter Olav Kooij lag al een keer op het asfalt. Dinsdag krijgt hij de kans om een ritzege te pakken.