John de Bever de grote winnaar van het amateurvoetbal (video)
i

ANP

John de Bever de grote winnaar van het amateurvoetbal (video)

admin • 20:44, 06-06-2016 / Laatste Update: 22:11, 12-12-2023

Hoewel Excelsior Maassluis de amateurkampioen van Nederland is geworden, is er één persoon die het eigenlijk nóg beter heeft gedaan op de amateurvelden. Voormalig profvoetballer John de Bever kreeg dit seizoen enorm veel voetbalkantines op zijn kop met zijn tophit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'.

De Bever heeft haast geen voetbalkantine overgeslagen dit jaar en met zijn tophit kreeg de derde helft een nieuwe dimensie. Online deed zijn grootste nummer het ook goed: Op YouTube bereikte de voormalig voetballer van onder meer FC Den Bosch en FC Dordrecht bijna 3 miljoen views.

"Vroeger was het aantal optredens per weekend op één hand te tellen en dan gingen de zaken nog goed. Nu sta ik soms op vijftien verschillende plekken", zegt De Bever tegenover NOS op 3, dat een leuk item met de zanger in elkaar zette.

Zaalvoetbal

Op jonge leeftijd moest De Bever kiezen tussen en voetbal- of een zangcarrière. Hij koos voor het eerste en blonk vooral uit in het zaalvoetbal. In 1997 werd De Bever zelfs gekroond tot beste zaalvoetballer van de wereld tijdens het WK in Brazilië. Toch bleef het zingen aan hem knagen, want na zijn voetballoopbaan startte hij direct een fulltime carrière in de muziekwereld.

'Toeval'

Dat hij nu zijn rentree maakt in de voetbalkantines is volgens De Bever toevallig. "Ik denk dat ze me vooral vragen vanwege het liedje, niet om m'n voetbalverleden. Maar het liedje werkt natuurlijk bij uitstek in het voetbal: voor winnaars is het aanstekelijk, maar ook de verliezende partij kan zingen dat de lach niet van hun gezicht gaat." En eerlijk is eerlijk, Door De Bever verdwijnt die lach ook niet meer van ons gezicht!

Er zijn meer oud-voetballers die het in de muziekwereld waagde. Soms met succes, soms liep het uit op een flater. Wij zochten de leukste voor je uit.