Max Verstappen baalt flink na deceptie: 'De strategie was klote, alles ging fout'
Max Verstappen © Pro Shots

Max Verstappen baalt flink na deceptie: 'De strategie was klote, alles ging fout'

16:40, 30-06-2024 / Laatste Update: 19:02, 30-06-2024

De Grand Prix van Oostenrijk liep uit op een drama voor Max Verstappen. Lando Norris raakte zijn achterband waardoor de twee allebei een lekke band opliep. Na afloop van de race was Verstappen vooral niet blij met zichzelf en het team.

Het stoom kwam niet uit de oren van Verstappen, maar balen deed hij zeker. "Ik baal eigenlijk van die hele race", aldus de Nederlander na afloop van de GP van Oostenrijk. "Dat we (Verstappen en Norris, red.) tegen elkaar aankomen is niet ideaal, maar ik had al het gevoel dat hij van heel ver kwam. En dat hij heel moeilijk tot stoppen kwam."

Drama voor Max Verstappen na botsing met Lando Norris bij GP Oostenrijk, George Russell profiteert

30 juni 2024, 16:22

Max Verstappen heeft zondag bij de Grand Prix van Oostenrijk op dramatische wijze de zege uit handen gegeven. De 26-jarige coureur van Red Bull verspeelde in een keihard gevecht met Lando Norris in de slotfase de overwinning. Beide coureurs kwamen met elkaar in botsing en konden fluiten naar de winst. Mercedes-coureur George Russell was de lachende derde en won voor de tweede keer in zijn carrière.

Het was niet alleen de botsing tussen Verstappen en Norris die voor irritatie zorgde bij de Nederlander. "Het was vanaf onze kant helemaal dramatisch", vertelt Verstappen. "De strategie was klote. Ik heb heel vaak gezegd: mijn banden zijn eraan. We moeten naar binnen. Ik heb heel vaak tijd verloren, en de pitstops waren ook gewoon helemaal klote. Alles wat fout kon gaan, ging ook helemaal fout vandaag."

Crash Verstappen en Norris

Het belangrijkste moment van de GP van Oostenrijk was het moment dat Lando Norris en Max Verstappen tegen elkaar aan knalden. Verstappen zei daar het volgende over: "Ik verdedig natuurlijk een beetje die binnenkant. Ik ga niet heel ver naar binnen, en daarna gaat hij helemaal buitenom. En toen reden we met de achterwielen tegen elkaar aan. Heel raar moment eigenlijk. Totaal niet verwacht ook."

Los van de crash, gingen er meer dingen fout volgens Verstappen: "De bandenstrategie was gewoon niet goed. De banden werden te warm. Opeens was de balans van de auto ook helemaal weg. Heel raar ook."

WK-stand Formule 1 na GP Oostenrijk: Max Verstappen loopt ondanks deceptie uit

30 juni 2024, 16:50

Aan de dominantie van Max Verstappen in de WK-stand van de Formule 1 wordt in 2024 slechts lichtjes getornd. Het gaat dit jaar niet zo makkelijk als vorig jaar. De Nederlander krijgt flinke concurrentie van vooral de Ferrari's, Mercedessen en de McLarens. Bekijk hier de WK-stand in de Formule 1 na de Grand Prix van Oostenrijk.

Verstappen krijgt straf van tien seconden

Op de boordradio van Max Verstappen werd de Nederlandse coureur verteld dat hij een straf van tien seconden kreeg voor de crash met Lando Norris. Het was zijn schuld. Verstappen reageerde op de boordradio vervolgens met: "Ja, tuurlijk. Dat is gewoon belachelijk. Wat wil je dat ik doe?" Waarop zijn team hem probeerde gerust te stellen: "We zijn erg ongelukkig Max, maar je hebt je best gedaan."