Franse fans staan in verkeerde stad voor wedstrijd tegen Portugal

23 juni 2021

Getty Images

De wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal in de Puskás Aréna is vanavond (woensdag) nét niet uitverkocht. Dat komt doordat 6 Franse fans zich helemaal vergist hebben in de speelstad. Zij vlogen namelijk naar Boekarest (Roemenië), terwijl de wedstrijd wordt gespeeld in Budapest. Die paar lettertjes maken een hoop kilometers verschil...


De 6 fans zijn namelijk 864 kilometer verwijderd van de stad waar Frankrijk vanavond het laatste groepsduel speelt. Het hilarische verhaal werd gelukkig gedeeld door de Roemeense krant Jurnalul National.

Uitje met de collega's
De groep vloog zaterdag vanuit Frankrijk naar Roemenië, maar dacht dus naar Boedapest te gaan voor de wedstrijd tegen Hongarije. Bij aankomst op het vliegveld herkenden ze de vlag van Roemenië niet, maar zagen ze wel een groepje fans uit Oekraïne lopen. Zij waren in Boekarest, omdat Oekraïne maandag tegen Oostenrijk zou spelen. "We dachten dat het Hongaarse fans waren die naar de wedstrijd gingen en we volgden ze. We dachten dat ze de weg naar het stadion wisten omdat ze uit de stad kwamen", sprak een van de heren.

's Avonds feestte het groepje met fans uit Oekraïne, iets wat opviel bij een Roemeense journalist. "We zijn hier per ongeluk terechtgekomen", zei een van de Fransen beteuterd. "Het wordt steeds duidelijker dat we niet zijn waar we moeten zijn."

Gezellige boel!
Toch besloten de Franse gasten maar in Boekarest te blijven, omdat het daar best wel gezellig was. Daar zagen ze hoe Frankrijk met 1-1 gelijkspeelde tegen Hongarije. Ook de wedstrijd tegen Portugal bekijken ze vanuit de Roemeense hoofdstad.

Mocht Frankrijk groepswinnaar worden, spelen ze in de 8e finale op 28 juni in Boekarest tegen de nummer 3 van Groep A of C. "We moeten toch meer leren over Europa", grapten ze.