🎥 | Martin Ødegaard weer belangrijk voor Sociedad, dat Mirandes met moeite verslaat

13 februari 2020

BSR

Real Sociedad staat bíjna in de finale van het Copa del Rey-toernooi. Het kostte weliswaar erg veel moeite, maar 2-klasser Mirandés werd donderdagavond verslagen. Topper Martin Ødegaard scoorde voor de 3e keer op rij in het bekertoernooi.


Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid werden al uitgeschakeld door Sociedad in het bekertoernooi en de club draait een heerlijk seizoen. Dat kwam er tegen Mirandés, da's de nummer 10 van de Seguna División, niet altijd uit. Het spel was nogal wisselvallig.

Sprookje duurt voort
Real Sociedad kwam weliswaar binnen 10 minuten op voorsprong na een rake pingel van Mikel Oyarzabal, maar 5 minuten voor rust maakte Matheus Barrozo gelijk op aangeven van voormalig Fortuna Sittard-speler Mikaël Malsa. Er brak een groot feest uit in San Sebastián: het uitvak ging te keer en de spelers vierden het feest na de 1-1 voor de fans.

Mogelijk was de scherpte weg bij de 2e-klasser, want 3 minuten later stond Real Sociedad weer op voorsprong. Keeper Limones redde op 2 pogingen, maar moest een antwoord schuldig blijven op de 3e poging van Ødegaard. De Noor was in de vorige ronde ook al trefzeker tegen Real Madrid en tilde tegen Mirandés zijn bekertotaal naar 3.
Historisch jaar?
Alexander Isak, die 2 keer doeltrof tegen Real Madrid, had weer een basisplaats. Hij werd allen zonder goals achter zijn naam gewisseld. Op 4 maart volgt de returnwedstrijd tussen de clubs, op 18 april wordt de finale om de Copa del Rey gespeeld. Athletic de Bilbao of Granada is dan de andere finalist. De laatste grote prijs van Real Sociedad dateert alweer van 33 jaar geleden: in 1987 werd de Copa gewonnen.