Einde carrière oud-international Balkestein
i

ANP

Einde carrière oud-international Balkestein

admin • 14:23, 13-04-2016 / Laatste Update: 14:07, 12-12-2023

Door een blessure aan zijn lies moet Marcel Balkestein stoppen als tophockeyer. De speler van Oranje Zwart is twee tot drie maanden uitgeschakeld en kan daardoor dit seizoen niet meer in actie komen voor zijn ploeg. De 35-jarige oud-international kondigde eerder al aan na dit seizoen te stoppen. 

Balkestein raakte zondag geblesseerd tijdens de thuiswedstrijd tegen Pinoké. De verdediger stapte negen minuten voor tijd van het veld met een pijnlijke lies en had er toen al geen goed gevoel over. Dat gevoel werd woensdag bevestigd. Balkestein heeft een pees van zijn lies afgescheurd. Daar staat in principe een hersteltijd voor van twee tot drie maanden. De play-offs om de landstitel zijn dan al lang afgelopen.

Einde loopbaan

De hockeyer gaat er van uit dat het definitief einde loopbaan is. "Ik heb weleens een gebroken vinger gehad, of een gebroken jukbeen, daar herstelde ik inderdaad sneller dan normaal van. Je hoopt natuurlijk altijd op een wonder. Maar met zo'n spierblessure gaat dat echt niet lukken."

'Zuur'

De Eindhovenaar had woensdag nog niet direct het gevoel dat het seizoen nu definitief klaar is voor hem. "Het voelt nog niet als het einde. We spelen met Oranje Zwart nog play-offs. Daar werk je het hele jaar naartoe. Het is zuur dat ik daar in mijn laatste seizoen nu niet aan mee kan doen. Maar goed. Ook dat is topsport."

Balkestein maakte pas geleden bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen met tophockey. Hij speelt sinds 2002 bij Oranje Zwart op het hoogste landelijke niveau. Met die club behaalde hij onder meer drie landstitels. Met het Nederlands team beleefde hij in 2012 zijn hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen in Londen. Met Oranje pakte hij daar de zilveren medaille.