Hertzberger toch tevreden na teleurstellend gelijkspel

admin • 20:56, 06-08-2016 / Laatste Update: 20:28, 12-12-2023

Hij speelde goed, schoot op de paal, maakte de 1-0 en gaf nog een niet te missen assist op de 3-1. Maar kun je man van de wedstrijd zijn als het alsnog 3-3 wordt? ,,Nee, eigenlijk niet,'' zei Jeroen Hertzberger net na het teleurstellende gelijkspel van het Nederlands hockeyteam tegen Argentinië.

Goed gevoel

Toch zat er direct na de wedstrijd iets van een grijns op het gezicht van de Rotterdammer. ,,Natuurlijk baal je als sportman als de tegenstander van 3-1 terugkomt tot 3-3, maar ik zou liegen als ik geen goed gevoel had over de wedstrijd. Ik vond het een lekkere pot.

Revanche

In 2008 was Hertzberger op de Spelen, voor Londen 2012 viel hij net af, nu hij met een sterk optreden revanche voor de teleurstelling van vier jaar geleden. ,,Maar drie goals tegen is te veel. Hoewel we er zelf ook wel zes, zeven hadden moeten maken.''

Hitte

Oranje speelde bij vlagen goed aanvalsspel en wist zeker zeven kansen te scheppen.. Maar zowel in het tweede kwart, voor de rust, en in het vierde kwart zakte het weg. Op het veld ging het kwik ruim over de dertig graden heen, had de warmte Oranje parten gespeeld? ,,Het was wel zwaar,'' zei Hertzberger. ,,Ik zat er echt doorheen. Maar daar hadden zij natuurlijk ook last van.''