Videoscheidsrechter pakt z'n tijd en neemt alsnog de verkeerde beslissing (video)

Martijn Baars • 13:45, 30-04-2018 / Laatste Update: 03:37, 07-01-2024

De videoscheidsrechter is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er geen fouten meer worden gemaakt door de arbitrage. Want was een doelpunt in of net uit? Toch zit ook de videoscheidsrechter er wel eens helemaal naast, zoals in de wedstrijd tussen de Pittsburg Penguins en de Washington Capitals.

Bij een stand van 1-3 denkt Patric Hornqvist de aansluitingstreffer te maken namens de Penguins. Het spel wordt stilgelegd en de videoscheidsrechter moet beslissen of de puck in of uit is.

Videoscheidsrechter neemt de tijd

De scheidsrechter neemt de tijd, en dat is ook wel te begrijpen als je de beelden ziet. Het is ongelooflijk moeilijk te zien en een doelpunt kan het verdere spelverloop behoorlijk beïnvloeden.

Verkeerde beslissing

Dan neemt de scheidsrechter een beslissing... en hij keurt het doelpunt af. Best begrijpelijk voor wie even snel kijkt, maar voor wie beter kijkt - en dat is tenslotte het werk van de videoscheidsrechter - een onbegrijpelijke keuze. Zet de video namelijk maar eens stil op 1:16. Dan zie je duidelijk dat de puck wel helemaal over de doellijn heen is.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Kantelpunt

Door de discutabele beslissing van de videoscheidsrechter maken de Penguins dus niet de aansluitingstreffer en blijft het 3-1. De geest lijkt daarna uit de fles en de Washington Capitals winnen de wedstrijd uiteindelijk met 4-1.