Dolgopolov piswoest over beschuldiging matchfixing
i

AP

Dolgopolov piswoest over beschuldiging matchfixing

admin • 11:23, 31-08-2017 / Laatste Update: 14:57, 05-01-2024

De Oekraïense tennisser Aleksandr Dolgopolov heeft hard ontkend dat hij opzettelijk een partij heeft verloren en zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing. De nummer 64 van de wereld beet van zich af op de US Open, toen er vragen kwamen tijdens een persconferentie.

Dolgopolov verloor eerder deze maand op een Amerikaans toernooi in minder dan een uur van de veel lager geklasseerde Thiago Monteiro. In de uren voor de wedstrijd was er opvallend veel geld ingezet op een overwinning van de Braziliaan. Het zorgde ervoor dat de anticorruptie-eenheid in het tennis, de TIU, de partij onderzocht.

Circus

,,Ik heb met de TIU gesproken en meer zeg ik er niet over. Het is een circus en eerlijk gezegd interesseert het me geen donder. De media geloven in sprookjes en schrijven op wat ze willen'', zei een woedende Dolgopolov, nadat hij in de 1e ronde van de US Open had gewonnen van de Duitser Jan-Lennard Struff. ,,Ik speelde die partij tegen Monteiro gewoon slecht, maar de impact van de verdenkingen is groot. Ik krijg voortdurend bedreigingen op social media.''