Nederlands Fed Cup-avontuur eindigt met domper en geen Finals
i

BSR/Orange Pictures

Nederlands Fed Cup-avontuur eindigt met domper en geen Finals

admin • 21:11, 08-02-2020 / Laatste Update: 01:23, 05-01-2024

Nederland gaat niet naar de Fed Cup finals. In het dubbelspel tegen Wit-Rusland verloren Kiki Bertens en Demi Schuurs in 3 sets van Aljaksandra Sasnovich en Aryna Sabalenka (4-6, 6-3, 7-6 (6)). Daardoor pakt Wit-Rusland na 5 duels de 3-2 zege.

Eerder zagen we deze zaterdag hoe Kiki Bertens eerder vandaag de Nederlandse ploeg op voorsprong zette. Arantxa Rus leek het daarna te beslissen, maar moest na 3 sets toch het hoofd buigen. Door deze nederlaag gaat Nederland niet naar de Fed Cup finals (het WK voor tennis).

Makkelijke voorsprong

Het was in de 1e set niet de vraag óf, maar met hoeveel Nederland zou winnen. Het leek er een tijdje op dat het met 2 breaks verschil gedaan zou zijn, maar uiteindelijk bleek 6-4 (en dus 1 break) voldoende om de Wit-Russische dames het vuur aan de schenen te leggen.

Gelijkmaker

Daarna was de partij superspannend. Na veel breaks stond Nederland comfortabel voor, maar halverwege de 2e set stonden Bertens en Schuurs plots een break achter. De oostblokkers konden de set op eigen service pakken en in 3 instanties lukte dat ook. Zo kwam de stand weer op 1-1.

Wat een ontknoping!

Het leek erop alsof Nederland door kon drukken, want al gauw hadden 'we' een 3-1 voorsprong te pakken. Lang duurde die echter niet, want Bertens leverde direct daarna haar service in, waardoor het al snel weer gelijk stond. Sterker nog: Sabalenka en Sasnovich denderden door en gingen naar 5-3.

Even leek Nederland dood en begraven, maar Schuurs en Bertens gaven niet op. Er werd wéér gebroken en dus er weer het initiatief in de wedstrijd. Het leidde tot een beslissende tiebreak, waar Nederland en 5-2 achterstand goedmaakte. Het bleek niet genoeg, want het 3e matchpoint voor Wit-Rusland was raak.

Fed Cup finals

De Fed Cup finals beginnen in april. Het is nog niet bekend met welke landen Wit-Rusland in de poule zit.