Jurk die 'vrouwelijke kant' benadrukt brengt geen geluk meer: Marta Kostyuk ligt uit Wimbledon
Marta Kostyuk op Wimbledon © Getty Images

Jurk die 'vrouwelijke kant' benadrukt brengt geen geluk meer: Marta Kostyuk ligt uit Wimbledon

17:10, 05-07-2024 / Laatste Update: 23:23, 05-07-2024

Marta Kostyuk heeft in de derde ronde van Wimbledon verloren. Madison Keys won met 6-4 6-3. De bijzondere jurk die ze draagt kon haar er niet doorheen slepen tegen de Amerikaanse topper.

De 22-jarige Kostyuk besteedt graag aandacht aan haar verschijning en pakt ook op Wimbeldon weer uit. De regels schrijven voor dat de kleding die de deelnemers aan het prestigieuze tennistoernooi dragen wit is en dat inspireerde de Oekraïense en haar team.

Trouwjurk

De stijl van de kleding van Kostyuk is gebaseerd op een bijzondere jurk: haar eigen trouwjurk. Op 1 november 2023 trad ze op Cyprus in het huwelijk met Heorhii Sudakov. "We hadden het met een paar bekenden over mijn kleding voor Wimbledon en toen besloten we: 'waarom laten we het niet op mijn trouwjurk lijken?'", vertelt ze in Vogue.

Download de officiële en gloednieuwe Sportnieuws.nl app gratis via de App Store of de Google Play Store.

Joelle Michaeloff, de designer van kledingmerk Wilson, die ook betrokken was hij het ontwerp van de trouwjurk, vertelt: "Ik wilde weten op welk onderdeel van haar lichaam ze trots was en welk onderdeel ze eventueel wilde verbergen. Marta is behoorlijk sterk en gespierd en soms voelt ze zich daardoor wat minder vrouwelijk. Ze haar vrouwelijke kant daarom graag benadrukken. Dat is het uitgangspunt geweest."

In tegenstelling tot de trouwjurk, is er in de tennisvariant ruimte om tennisballen te bewaren in een broekje onder de jurk. "En we hebben de halslijn wat verhoogd om ongelukjes te voorkomen", aldus Michaeloff.

Derde ronde Wimbledon

In de eerste ronde op Wimbledon zorgde de jurk alvast niet voor problemen. Rebecca Sramkova werd in twee sets aan de kant gezet: 6-3 en 6-2. In de tweede ronde had ze het een stuk moeilijker. In een spannende driesetter won de 22-jarige Kostyuk moeizaam. Het werd tegen Daria Saville 4-6, 7-6 en 6-4. In de tweede set kreeg ze zelfs matchpunten tegen. Maar ze trok de partij alsnog over de streep.

Marta Kostyuk met een spectaculaire actie op Wimbledon. © Getty Images.
Marta Kostyuk op Wimbledon. © Getty Images