Onthoud de naam! Veldrijdster Fem van Empel wint 3e wereldbekerwedstrijd op rij

23 oktober 2022

AFP

Veldrijdster Fem van Empel (20) heeft ook de 3e manche van de wereldbeker gewonnen. In het Tsjechische Tabor reed ze in de slotronde weg van Puck Pieterse en Annemarie Worst en werd ze niet meer teruggezien. Denise Betsema maakte de Nederlandse top 4 compleet.


Zonder de geblesseerde Lucinda Brand draaide het zoals bijna gewoonlijk weer uit op een Nederlands onderonsje, met 1 verschil: Blanka Kata Vas uit Hongarije was van de partij. Ook Puck Pieterse, die net als Vas de 1e 2 wereldbekerwedstrijden in Waterloo en Fayetteville oversloeg, maakte haar opwachting. Het zorgde voor een situatie waarin er 6 Nederlandse dames samen met een Hongaarse streden om de overwinning.

Defensieve Van Empel
Alle ogen waren gericht op Van Empel, die voor de 3e keer op rij in de wereldbeker de winst kon pakken. Van Empel reed defensief en liet niet het achterste van haar tong zien, maar plaatste wel de alles beslissende demarrage. In de slotronde probeerde eerst Worst een gaatje te slaan, maar zij werd teruggepakt. Daarna was het Pieterse die haar specialisme probeerde te benutten op de balken, maar ook zij redde het niet. Vervolgens was de poging van Van Empel wel raak.

Van Empel gaat nu flink aan de leiding in de wereldbeker met een score van 120 punten.