Deze 2 Nederlanders staan in het rijtje van grootste voetbaltalenten ter wereld
i

BSR Agency

Deze 2 Nederlanders staan in het rijtje van grootste voetbaltalenten ter wereld

Trevor Wagener • 20:41, 10-10-2019 / Laatste Update: 21:27, 07-01-2024

PSV'er Mohamed Ihattaren en Ajacied Ryan Gravenberch behoren volgens The Guardian tot de 60 grootste voetbaltalenten op aarde. Het Engelse medium publiceert de lijst met 60 namen sinds 2014.

Dit jaar waren de spelers aan de beurt die geboren zijn in 2002. Ihattaren en Gravenberch zijn de 12e en 13e Nederlanders die sinds 2014 de lijst halen. Abdelhak Nouri en Jari Schuurman sierden de lijst in 2014, Javairô Dilrosun, Justin Bijlow en Timothy Fosu-Mensah stonden in 2015 tussen de 60 grootste talenten.

In 2016 waren Matthijs de Ligt en Tahith Chong aan de beurt, waarna in 2017 Lutsharel Geertruida en Kik Pierie werden verkozen. Vorig jaar waren Myron Boadu en Daishwan Redan de 2 Nederlanders op de lijst.

Grandioze Gravenberch

Gravenberch werd in september 2018 op 16-jarige leeftijd de jongste debutant ooit in het 1e elftal van Ajax. Hij loste daarmee Clarence Seedorf af. De middenvelder kwam vooralsnog tot slechts 2 optredens in de eredivisie en speelt vooral bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Ihattaren maakt dit seizoen indruk bij PSV onder coach Mark van Bommel. Hij speelde inmiddels al 19 potjes in de eredivisie. De PSV-middenvelder heeft nog geen definitieve keuze gemaakt voor welk land hij wil uitkomen: Nederland of Marokko.

RIP Mo's papa

Volgens bondscoach Ronald Koeman wilde de jonge PSV’er daar deze interlandperiode de tijd voor nemen. Afgelopen weekend werd echter het tragische nieuws bekend dat de vader van Ihattaren is overleden. "Dit is dan ook niet het moment om het daar over te hebben", stelde Koeman.

Frankrijk is hofleverancier van de lijst van 60 grootste voetbaltalenten met 5 spelers: Lucien Agoume (Internazionale), Adil Aouchiche (Paris St-Germain), Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Nianzou Tanguy Kouassi (Paris St-Germain) en Georginio Rutter (Stade Rennes). Verder is ook Barcelona-sensatie Ansu Fati op de lijst terug te vinden.

Checken

De complete lijst is hier te vinden.