Crowdfunding levert Vitesse miljoenenbedrag op: 'Een fantastisch resultaat'
Supporters steunen Vitesse © Getty Images

Crowdfunding levert Vitesse miljoenenbedrag op: 'Een fantastisch resultaat'

10:45, 19-05-2024 / Laatste Update: 12:56, 19-05-2024

De crowdfundingscampagne die Vitesse begin deze maand organiseerde, is zaterdag officieel ten einde gelopen. Het heeft de noodlijdende club Vitesse een fraai bedrag opgeleverd, zo meldt de degradant trots.

De hoofdtrainer voor na de zomer John van den Brom gaf het startschot nadat duidelijk werd dat hij de nieuwe trainer zou worden: "Zoals ik al aangaf, is dit het moment om de club te steunen", aldus Van den Brom op de clubwebsite. "Met meerdere oud-Vitessenaren trap ik dit initiatief daarom graag af. Ik roep iedereen op om zijn geel-zwarte hart te laten spreken en massaal op te staan voor onze club. Vitesse mag niet verdwijnen!"

Spelers

Ook de spelersgroep deed een duit in het zakje. Marco van Ginkel legde uit op de clubwebsite: "Het is echt bizar hoe Vitesse leeft momenteel. Vanuit alle hoeken en gaten komen de donaties binnen. Ook wij als groep kunnen natuurlijk niet achterblijven. Daarom hebben wij vandaag met zijn allen besloten om een salarisoffer te doen richting de club. Zo hopen wij ook een mooie bijdrage te leveren. Op naar de twee miljoen!"

Twee miljoen euro

Om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil een passende bijdrage kan leveren, waren er verschillende mogelijkheden om te doneren. Zo kunnen supporters en zakelijke relaties naast een open donatie kiezen voor vier verschillende pakketten. Deze pakketten variëren van 100 tot 10.000 euro. Donaties vanaf 100 euro verdienen een eervolle vermelding op de ‘Geldenwand’, een verwijzing naar de Heldenwand van Vitesse.

'Er ontstaat licht aan het einde van de tunnel': Vitesse krijgt dubbel goed nieuws op vrijdag

17 mei 2024, 18:55

De redding van Vitesse lijkt een stapje dichterbij. Vrijdagavond werd duidelijk dat de noodlijdende club de banden met de Russische eigenaar Valeri Oyf eindelijk kan verbreken. De licentiecommissie van de KNVB heeft besloten dat de aandelen van Oyf tijdelijk mogen worden overgedragen aan de stichting 'Vitesse voor Altijd'. Later ging ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat akkoord.

Dat gebeurde de eerste uren volop. Na een halve dag werd de magische grens van 500.000 euro gepasseerd. Uiteindelijk is het resultaat 1.936.943 euro, zo meldt Vitesse op de eigen website. 'Een fantastisch resultaat', vindt de noodlijdende club.

Oud-spelers

Samen met John van den Brom doneerden ook oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matúš Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga.

Zij verzamelden een startbedrag van 50.000 euro. Er was ook al een Vitesse-supporter op eigen initiatief begonnen met een crowdfunding die 20.000 euro heeft opgeleverd. Dat bedrag werd nu toegevoegd aan de opgestarte officiële crowdfunding.

Licentiecommissie

Het zijn spannende tijden voor Vitesse, dat er alles aan doet om de licentie te behouden. De club kreeg de afgelopen dagen goed nieuws, zo mag het de aandelen van de Russische eigenaren overhevelen naar een stichting. Dat is belangrijk, want zo kan het ook de relaties met onder meer de ING Bank herstellen.

De voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie voor Vitesse staat vanmiddag op het programma. Om 14.30 uur trapt de ploeg in het eigen GelreDome af tegen Ajax.