De Graafschap gaat strijden om de Eredivisie: 17e

admin • 18:25, 01-05-2016 / Laatste Update: 22:40, 07-01-2024

De Graafschap kan zich na de 4-1 nederlaag bij AZ richten op de play-offs. De Doetinchemmers weten nu al dat ze als 17e zullen eindigen in de Eredivisie. De Graafschap hoeft zich na de nederlaag van hekkensluiter Cambuur bij PSV niet meer druk te maken over rechtstreekse degradatie. Aan de andere kant kan de ploeg van trainer Jan Vreman, die zondag 8 mei de competitie in eigen huis afsluit tegen Ajax, ook niet meer hoger eindigen dan plek 17.

Voor De Graafschap beginnen de play-offs op vrijdag 13 mei tegen MVV of Volendam. De Graafschap begon nog prima aan de wedstrijd in Alkmaar. Al in de 8e minuut kwamen de Doetinchemmers op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap van Bryan Smeets zette Dean Koolhof voor en rondde Mark Diemers de afgeslagen bal af: 0-1.

Penalty

Lang kon De Graafschap er niet van genieten. In de 14e minuut legde arbiter Dennis Higler de bal terecht op de stip nadat Ridgeciano Haps over de knie ging bij Smeets. Topscorer Vincent Janssen benutte de strafschop: 1-1. Linksback Haps zette de Alkmaarders in de 22e minuut met een droge knal op een 2-1 voorsprong en vijf minuten voor de pauze strafte AZ geklungel in de Doetinchemse defensie af. Robin Propper verspeelde de bal aan Dabney dos Santos en de linksbuiten stelde Alireza Jahanbakhsh in staat om de 3-1 binnen te tikken.

[poules_game team="AZ"]

Van Overeem

In de 72e minuut was Vermeij had Vermeij de kans om de spanning terug te brengen, maar de topscorer schoot op de benen van doelman Sergio Rochet. Een kwartier voor tijd viel het doek definitief voor de Achterhoekers toen Joris van Overeem de 4-1 achter Jurjus tikte.