Deze 6 (!) Liverpool-spelers speelden bij Southampton
i

Getty Images

Deze 6 (!) Liverpool-spelers speelden bij Southampton

admin • 16:51, 01-02-2020 / Laatste Update: 20:31, 04-01-2024

Zaterdagmiddag speelt Liverpool tegen het maar lastig te pakken Southampton. De nummer 1 en nummer 9 van de Premier League hebben veel met elkaar gemeen, al was het maar omdat ze zo nu en dan graag een dealtje met elkaar sluiten.

In de selectie van Jürgen Klopp zitten maar liefst 6 spelers met een verleden bij The Saints. 1 daarvan, Alex Oxlade-Chamberlain, kwam via Arsenal bij Liverpool terecht.

Van de 6 spelers die Liverpool tussen 2014 en 2018 bij Southampton kocht, zitten er 5 nog altijd bij de selectie. Alleen Rickie Lambert, de 1e en misschien ook wel minste aankoop van het rijtje, is inmiddels vertrokken.

Adam Lallana

De langstzittende oud Southampton-speler bij Liverpool is deze inmiddels 31-jarige technicus. Lallana speelde al sinds 2006 bij Southampton en had er na seizoenen in de League One, Championship én Premier League alweer 234 potjes opzitten. In de zomer van 2014 had Liverpool liefst 31 miljoen euro over om de balgoochelaar te strikken. Hoewel Lallana, die een aantal zware blessures heeft gehad, moeite heeft om een basisplaats te krijgen, maakte hij dit jaar nog in 18 wedstrijden zijn minuten.

Dejan Lovren

Nog geen maand nadat Liverpool Lambert en Lallana had vastgelegd, kwam volgde de volgende 'L' dezelfde route naar Anfield. Dit keer ging het om Dejan Lovren, een Kroatische centrale verdediger. Liverpool betaalde iets meer dan 25 miljoen euro voor Lovren. Van dat geld kon Southampton 1 jaar later een prima opvolger halen: Virgil van Dijk kostte in 2015 15 miljoen euro.

Nathaniel Clyne

In de zomer dat Van Dijk de overstap van Celtic naar Southampton maakte, vertrok Nathaniel Clyne in noordelijke richting. Toenmalig manager Ronald Koeman raakte de rechtsback voor bijna 18 miljoen euro kwijt. Clyne was in zijn 1e jaren bij de Reds een gewaardeerde basiskracht, maar een rugblessure gooide in 2017 roet in het eten. Clyne lag er langer dan 200 dagen uit en zag de jonge Trent Alexander-Arnold het prima doen op zijn plek. Op dit moment herstelt Clyne van een kruisbandblessure.

Sadio Mané

Zou Koeman gekeken hebben toen Red Bull Salzburg met Mané in de ploeg Ajax compleet vernederde? Nadat de Amsterdammers met 0-3 op hun broek kregen in de Arena, zouden de Oostenrijkers het even later in eigen huis met een 3-1 overwinning afmaken. Mané, een van de uitblinkers in die wedstrijden, vertrok aan het eind van dat seizoen naar het Southampton van Koeman. Na 2 indrukwekkende seizoenen stond - het zal eens niet - Liverpool aan de deur. Voor 41 miljoen euro mocht de Senegalees vertrekken.

Virgil van Dijk

De laatste speler waar Southampton dankzij Liverpool rijk van werd is Virgil van Dijk. Big Virg maakte alweer 2 jaar geleden voor meer dan 84 miljoen euro de overstap. Iets waarvan ze bij Liverpool geen moment spijt zullen hebben gehad.

Alex Oxlade-Chamberlain

De enige voormalig Southampton-speler die via een omweg bij Liverpool kwam. De inmiddels 26-jarige middenvelder werd een week voor zijn 18e verjaardag voor bijna 14 miljoen euro door Arsenal gestrikt. Na bijna 200 wedstrijden voor The Gunners maakte The Oxin 2018 de overstap naar Liverpool. Kosten: 38 miljoen euro.