Duitse voetbalbond beloont Bierhoff met meer werk
i

REUTERS

Duitse voetbalbond beloont Bierhoff met meer werk

Trevor Wagener • 18:56, 20-10-2017 / Laatste Update: 17:31, 08-01-2024

Oliver Bierhoff wordt een van de meest machtigste mannen in het Duitse voetbal. De oud-international is door de Duitse voetbalbond DFB aangesteld als technisch directeur.

Hij krijgt een centrale rol bij alle nationale elftallen plus een sleutelfunctie in de ontwikkeling van het Duitse voetbal. Bierhoff was tot voor kort 'slechts' de teammanager bij van Die Mannschaft, dat volgend jaar in Rusland zijn wereldtitel verdedigt.

Bezemen

De bond is bezig met wat je noemt een hervorming in de organisatiestructuur. Vanaf nu krijgen 4 directeuren het voor het zeggen. Bierhoff heeft wel de meest aansprekende functie. "De sport staat nog sterker in het middelpunt van ons werk. Deze structuur met duidelijk afgebakende grenzen in de leiding is nodig voor een effectiever manier van werken voor de bond", aldus algemeen secretaris Friedrich Curtius.

Erkenning

Bierhoff speelde tussen 1996 en 2002 70 wedstrijden in het shirt van de Duitse voetbalploeg. Hoewel hij weliswaar in de Bundesliga speelde, werd hij pas echt groot in Oostenrijk bij Austria Salzburg, in het seizoen 1990-1991. Daarna maakte hij furore in het Italiaanse voetbal bij clubs als Ascoli, Udinese, AC Milan en Chievo.