Eigenaar van Inter zendt in China mysterieus spotje uit met Messi op Milanese Dom
i

BSR Agency

Eigenaar van Inter zendt in China mysterieus spotje uit met Messi op Milanese Dom

Martijn Baars • 21:13, 29-07-2020 / Laatste Update: 20:15, 04-01-2024

Komt Lionel Messi naar Internazionale? Hoewel algemeen directeur Giuseppe Marotta er al om lachte, blijven de geruchten rond deze sensationele transfer maar komen. Zo ook in China, nota bene van een televisiestation dat van dezelfde eigenaar is als die van Internazionale.

Voor de wedstrijd tussen Internazionale en Napoli van dinsdagavond (2-0) werden de geruchten omtrent een overstap van Messi naar Internazionale uit een opvallende hoek aangewakkerd. Op het Chinese televisiekanaal PPTV werd reclame gemaakt voor de wedstrijd door het silhouette van Messi op de Dom van Milaan te projecteren.

Zelfde eigenaar

Een loos gerucht uit een land dat weinig te maken lijkt te hebben met het Italiaanse voetbal? Niet helemaal. Het Chinese kanaal waarop het spotje werd uitgezonden is van Suning Holdings Group, tevens eigenaar van Internazionale. Voer voor Italiaanse media om het vuurtje toch weer even aan te wakkeren.

'Fake news'

Na de zege van Internazionale werd coach Antonio Conte natúúrlijk meteen gevraagd naar de nieuwe geruchten omtrent de Argentijnse sterspeler van Barcelona. "Het zal makkelijker zijn om de Dom te verplaatsen dan Messi naar Inter te halen", zei Conte nadat hij eerder ook al had gereageerd op de berichten. "De verhalen over Messi en Inter zijn zo vals als het maar kan. Hecht geen geloof aan dit soort fake news. Messi komt niet naar Inter, zelfs niet in fantasy football."

Papa heeft huis gekocht

Directeur Marotta drukte de berichten eerder al de kop in. "Dit is absoluut niet aan de orde. Volgens mij ziet Messi zijn toekomst in en na het voetbal in Barcelona. Ik zie geen reden daaraan te twijfelen", zei hij over de geruchten, die ontstonden toen de vader van Messi een huis in Milaan kocht.