EK samenvatting: Tsjechië stunt tegen Engeland, Ronaldo tovert als vanouds (video's)
i

ANP

EK samenvatting: Tsjechië stunt tegen Engeland, Ronaldo tovert als vanouds (video's)

admin • 00:49, 12-10-2019 / Laatste Update: 22:58, 13-12-2023

De strijd om tickets voor het EK in 2020 ging vrijdag gewoon weer keihard verder. Een kort overzicht van alle duels op de vrijdagavond.

De grootste verrassing kwam uit Groep A. Tsjechië won in eigen huis van de Engelsen en in Zuid-Europa liet Ronaldo weer zien waarom hij zo geweldig is.

Groep A

Een daverende verrassing! Tsjechië pakte in eigen huis de volle buit tegen Engeland. De Engelsen waren hiervoor nog ongeslagen en kwamen ook nu vroeg op 0-1 door een pingel van Harry Kane. Jakub Brabic zorgde echter voor een gelijke stand, waarna Zdenek Ondrasek de winnende erin tikte. Tsjechië staat nu 1e in deze groep, al heeft het land wel een duel meer gespeeld dan Engeland.

Montenegro en Bulgarije speelden hier ook tegen elkaar. Daar kunnen we kort over zijn: het werd 0-0.

Groep B

Een makkelijk avondje voor de landen die de bovenste 2 plaatsen bezetten. Portugal won thuis eenvoudig van Luxemburg met 3-0 en trakteerde het publiek op enkele hoogstandjes. Zo kwamen er vergelijkingen tussen Joao Felix en Dennis Bergkamp en scoorde Ronaldo de mooiste van de avond, met deze fantastische lob. De andere treffers kwamen van Bernardo Silva en Goncalo Guedes.

Oekraïne won ondertussen eenvoudig van Litouwen met 2-0. Ruslan Malinovsky maakte beide treffers, waardoor Oekraïne bovenaan Groep B staat, al volgt Portugal ze op de voet.

Groep H

3 duels in deze groep. Koploper Frankrijk won zuinig in en tegen IJsland door een benutte penalty van Olivier Giroud. Turkije won weer eens in de absolute slotfase. Tegen Albanië scoorde Cenk Tosun vlak voor de blessuretijd de enige goal.

De grote verrassing kwam echter in Andorra. Daar won het thuisland na 55 nederlagen weer eens een interland! Moldavië werd verslagen, waardoor een prachtig tafereel van van vreugde huilende mannen op het veld ontstond. Marc Vales schoot zichzelf de Andorrese geschiedenisboeken in.