Hiddink gaat Chelsea-talenten dumpen in de eredivisie
i

Proshots

Hiddink gaat Chelsea-talenten dumpen in de eredivisie

Martijn Baars • 13:37, 20-01-2016 / Laatste Update: 18:09, 07-01-2024

Als het aan Guus Hiddink ligt, leent Chelsea deze winter een aantal talenten uit aan clubs in de eredivisie. De interim-trainer van de Londense ploeg vindt Nederlandse competitie wel de moeite waard.

'Mijn eerste doel was om de jeugdafdelingen in kaart te brengen toen ik terugkeerde bij Chelsea', zegt Hiddink. 'Dat is nu gelukt en ik heb een goed beeld van wat er nu rondloopt. Ik hoop dat er de komende één of twee spelers doorbreken. Maar voor sommigen is het handig om eerst ervaring op te doen. En dat kan, vind ik, perfect in de Nederlandse competitie.'

Vitesse en NEC

Momenteel voetballen er al 4 Chelsea-spelers, verdeeld over Vitesse en NEC, in de eredivisie. Dominic Solanke, Lewis Baker en Isaiah Brown verdedigen de zwartgele clubkleuren van de Arnhemmers, terwijl verdediger Todd Kane voor aartsrivaal NEC speelt. Chelsea leent verder nog meer dan 25 spelers uit, onder wie Nathan Aké aan Watford en Marco van Ginkel aan Stoke City.

'Lager niveau'

'De eredivisie is een goed georganiseerde competitie waar veel aandacht voor de spelers is en er goed getraind kan worden. Er wordt in mooie stadions gespeeld en spelers worden er professioneel behandeld. Het is een lager niveau dan de Premier League en dat is goed voor ze. Dan spelen ze op jonge leeftijd al meerdere wedstrijden. Dat is goed voor de ervaring', vindt Hiddink.

Ajax probeert de volgende club te zijn die een speler van Chelsea in de selectie opneemt. De koploper van de eredivisie is bezig met het huren van een oude bekende.