Ian Maatsen snelt naar Duitsland van vakantieadres: vervanger Frenkie de Jong aanwezig bij Oranjetraining in Wolfsburg
Ian Maatsen bij Oranje in Duitsland. © ANP

Ian Maatsen snelt naar Duitsland van vakantieadres: vervanger Frenkie de Jong aanwezig bij Oranjetraining in Wolfsburg

Rick Kraaijeveld • 18:25, 11-06-2024 / Laatste Update: 19:38, 11-06-2024

Het Nederlands elftal is dinsdag aangekomen in Wolfsburg. Bij de eerste training die zij daar afwerkten was Ian Maatsen er al bij. Hij vervangt de geblesseerde Frenkie de Jong en moest halsoverkop zijn vakantieadres verlaten. Er staan 25 spelers op het trainingsveld want Teun Koopmeiners is ook afgevallen. Voor hem is er geen vervanger opgeroepen.

De telefoon van Ian Maatsen zal veelvuldig af zijn gegaan de afgelopen uren. Hij was al op vakantie toen ook hij het nieuws las dat Frenkie de Jong niet mee zou gaan met Oranje. Niet veel later moet hij gebeld zijn, want dinsdagmorgen werd al gauw bekend dat hij de vervanger van de middenvelder zou zijn.

19:38 - 11-06-2024

Ian Maatsen met spoed richting Duitsland voor Oranje

Ian Maatsen kreeg gisteren te horen dat hij als vervanger van Frenkie de Jong mee mag naar het EK in Duitsland. De Nederlandse links-back was op dat moment nog aan het genieten van zijn vakantie in Griekenland, maar die vakantie duurde dus wat korter dan gepland.

Ian Maatsen bij Oranje

Oranje ging lunchen en toen was Maatsen er al bij. Het ging dus allemaal snel voor de verdediger die vorige week nog de Champions League-finale speelde. Hij zat al bij de voorselectie, viel af en kwam er weer bij. En daar geniet hij duidelijk van. Direct geint hij wat af met jongens als Jeremie Frimpong en Memphis Depay.

Rustige training

Maatsen kan gelukkig rustig inkomen bij Oranje, want het is vooral verkennen van de nieuwe locatie: het AOK Stadion in Wolfsburg. Het ligt op een steenworpafstand van de Volkswagen Arena, het stadion van VfL Wolfsburg. In het stadion waar Oranje traint speelt normaliter de jeugd van Wolfsburg en het vrouwenelftal. Oranje verblijft vlakbij in het Ritz Carlton Hotel.

Een inkijkje in vijfsterrenhotel van Oranje in Wolfsburg: duurste suite kost 1800 euro per nacht

11 juni 2024, 14:58

Het Nederlands elftal is dinsdagmiddag aangekomen in Duitsland voor het EK voetbal. De selectie zal verblijven in Wolfsburg, in het Ritz Carlton Hotel. Dat ligt dicht bij het trainingscomplex van VfL Wolfsburg, waar Nederland zal trainen. Het is een hotel waar het de spelers aan niets zal ontbreken. Check hier alle kamers, suites en luxe ruimtes van het hotel dat Nederland ter beschikking heeft.

De training van Oranje bestond hoofdzakelijk uit stretchen en fietsen. Onder leiding van Virgil van Dijk kwamen de mannen het veld op, waar Maatsen een beetje achteraan liep. De heren hielden het kort. Een half uurtje werd er even op het veld gestaan. De basisklanten van de avond ervoor (4-0-overwinning op IJsland) werkten een licht programma af.

Teun Koopmeiners

Koeman zag maandag niet alleen De Jong het Oranjekamp verlaten, maar ook Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta liep een liesblessure op tijdens de warming-up van Nederland-IJsland. Die blessure is zo heftig dat hij niet mee kan naar het EK. Koeman mocht op het laatste moment nog iemand in laten vliegen maar koos ervoor om dat niet te doen.

Koopmeiners zelf is er kapot van dat hij niet mee kan naar het EK. Op Instagram schreef hij: "Wat een prachtige maand had moeten worden is helaas veranderd in een nachtmerrie. Met enorm veel teleurstelling en verdriet heb ik de uitslag van de testen en scans vernomen. Helaas hebben die geconstateerd dat er geen mogelijkheid is om deel te nemen aan het EK 2024."

Zondag 16 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Polen. Daar is Robert Lewandowski afwezig, hij heeft ook een blessure.