Keizer denkt nog niet aan verdedigende versterkingen in de winter
i

ANP Pro Shots

Keizer denkt nog niet aan verdedigende versterkingen in de winter

Robert Hüsken • 16:11, 15-12-2017 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

Ajax-coach Marcel Keizer raakt niet in paniek om de personele problemen in zijn verdediging in aanloop naar de topper tegen AZ. Maximilian Wöber viel gisteren tegen Excelsior uit, terwijl aanvoerder Joël Veltman geel pakte en geschorst is. 

Over versterkingen in de winterstop wilde Keizer het, ondanks alle blessures, nog niet hebben. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen zeggen dat er spelers bij moeten komen, maar zover ben ik nog niet. Laten we het even aankijken. Viergever is na de winterstop ook weer terug."

Dijks

De Ajax-coach moet door het wegvallen van Veltman en Wöber flink puzzelen in zijn defensie aangezien ook Nick Viergever en Daley Sinkgraven nog geblesseerd zijn. Mitchell Dijks viel in en lijkt tegen AZ ook te gaan spelen, ondanks het feit dat de linksback al meerdere keren is medegedeeld dat er nauwelijks toekomst meer voor hem is in Amsterdam. ,,Mitchell weet waar hij aan toe is. Het is prima dat hij er weer stond. Als we hem nodig hebben, staat hij er altijd."

Opstelling?

Wat betreft de opstelling wilde Keizer weinig kwijt, behalve dat Lasse Schöne de aanvoerdersband van Veltman over zal nemen. De Deen is weer terug van een schorsing.