Rens van Eijden: Directeur NEC verdraait de waarheid

Rens van Eijden: Directeur NEC verdraait de waarheid

admin • 09:57, 16-03-2016 / Laatste Update: 05:00, 08-01-2024

Rens van Eijden baalt van algemeen directeur Bart van Ingen van NEC. De bestuurder van de Nijmeegse club heeft volgens de verdediger de waarheid rond zijn vertrek deze zomer verdraaid.

Van Eijden (28) is deze zomer transfervrij. Maar in tegenstelling tot de verklaring in het blog van NEC-directeur Van Ingen gaat wel een ander verhaal aan zijn vertrek bij NEC vooraf. Van Ingen stelde in de video dat Van Eijden een nieuw contract had afgewezen. ,,Maar het aanbod is teruggetrokken, omdat ik meer bedenktijd nodig had”, verklaart Van Eijden desgevraagd. ,,NEC maakte haast, nadat mijn transfer naar Dinamo Moskou was afgeketst. Die hele kwestie had een enorme impact op mij. Dat moest ik allemaal verwerken. Ik wilde op dat moment niet praten over een nieuw contract.”

Bedenktijd

Van Eijden kreeg ten opzichte van zijn huidige salaris bij NEC een verlaagde aanbieding voorgeschoteld. De Nijmeegse club moet bezuinigen. ,,Dat is voor NEC in deze situatie een goed aanbod, maar dan is bedenktijd ook logisch”, stelt Van Eijden. ,,Zeker in de situatie van dat moment, nadat Moskou was afgeketst. Ik had echt even ruimte nodig. Nu lijkt het alsof ik weg wil, alsof ik me te groot voel voor het salaris bij NEC. Maar zo is het allemaal niet gegaan.”