'Reservedoelman' Veldwijk wil als spits uitkomen voor Zuid-Afrika
i

ANP

'Reservedoelman' Veldwijk wil als spits uitkomen voor Zuid-Afrika

Robert Hüsken • 11:32, 20-04-2016 / Laatste Update: 17:47, 07-01-2024

Na zijn avontuurtje als doelman moet Lars Veldwijk zich woensdagavond weer op zijn eigen positie bewijzen. En de spits heeft nog wat wensen voor de komende duels: met PEC Zwolle de play-offs bereiken en nog twee doelpunten maken. Pas dan is hij tevreden over dit seizoen.

Een spits die in het doel staat, dat is een garantie voor reacties. Lars Veldwijk (24) heeft het de laatste dagen gemerkt, maar de topscorer van PEC Zwolle wil de komende weken weer om de juiste redenen worden geroemd. ,,We willen de play-offs halen en mijn doel is om dit seizoen vijftien doelpunten te maken. Ik heb er daarvoor nog twee nodig."

Zuid-Afrika
Als de bondscoach van Zuid-Afrika nu nog niet belt voor deze multifunctionele speler, zal het wel nooit meer gebeuren. Veldwijk is nog steeds aan het onderzoeken of hij kan uitkomen voor het geboorteland van zijn vader. In juni staat een wedstrijd in Gambia op de kalender. ,,Maar dan wil ik wel als spits spelen," zegt Veldwijk lachend.

En ondanks de ongekende wisselvalligheid is PEC Zwolle nog altijd kandidaat voor een plaats in de play-offs. ,,Gelukkig zijn we niet de enige ploeg die wisselvallig presteert. Als we de play-offs missen, is het seizoen niet mislukt, dat vind ik te sterk uitgedrukt. Maar nu we vlak voor het einde van de competitie nog in de race zijn, willen we het ook halen. Anders zou het wel een enorme teleurstelling zijn."

[poules_game team="pec-zwolle" pool="sportnieuws-wekelijks/eredivisie-2015-16"]