Ricky van Wolfswinkel focust zich op gezondheid en sluit Feyenoord niet uit: 'Optioneel'

Trevor Wagener • 21:05, 09-01-2020 / Laatste Update: 02:08, 08-01-2024

In het Spaanse Marbella staat FC Basel-spits Ricky van Wolfswinkel eindelijk weer op het veld tijdens het trainingskamp. De aanvaller, die afgelopen zomer lange tijd de overstap naar Feyenoord leek te maken, is blij weer op het veld te staan na een zware blessure.

"Ik voel me goed. Ik sta weer op het veld, dat geeft veel voldoening", zei hij tegen Rijnmond. Een half jaar geleden lag een overstap naar Feyenoord voor de hand. Van Wolfswinkel liep in augustus een hersenschudding op in het Champions League-kwalificatieduel met het Oostenrijkse LASK Linz.

Uit een daaropvolgende scan bleek dat de spits een hersenaneurysma had, waardoor de overstap in het water viel. "Het was niet moeilijk me over de gemiste transfer te zetten. Natuurlijk was een overstap naar Feyenoord een stap die ik had willen maken maar doordat de transfer niet door is gegaan is uiteindelijk de diagnose eruit gekomen. Dat hielp mij in mijn toekomst."

Bossie bloemen

Na het slechte nieuws over zijn gezondheid kreeg Van Wolfswinkel een verrassing. "Het contact met Feyenoord was altijd goed geweest. Ik moet wel zeggen dat Feyenoord 1 van de 1e was de een kaartje en bloemen opstuurde. Dat waardeer ik zeer."

Van Wolfswinkel sluit niet uit dat hij in de toekomst alsnog in De Kuip gaat voetballen. Feyenoord is op zoek naar een spits. Een winterse overstap sluit hij uit. "In de zomer loop ik uit mijn contract. Dan is Feyenoord zeker een optie. Op dit moment is dat zeker niet het geval. Mijn gezondheid staat voorop, ik moet fit worden. Daarna zullen we het wel zien."