Trotse familie Micky van de Ven 'viert alles': 'We nemen een biertje'
Micky van de Ven. Getty Images.

Trotse familie Micky van de Ven 'viert alles': 'We nemen een biertje'

14:47, 17-06-2024 / Laatste Update: 14:51, 17-06-2024

Het succes van Oranje-international Micky van de Ven wordt zeker gevierd door het thuisfront. Dat vertelt vader Marcel van de Ven. Hij geniet enorm van zijn zoon tijdens het EK.

Vader Van de Ven vindt het fantastisch om de ontwikkeling van zijn zoon te zien."Je ziet wat voor stappen hij heeft gemaakt. Dat hij eerst met Jong Oranje naar het EK ging en nu met het grote Oranje", zegt Marcel bij Voetbal International. "Alleen maar trots."

Van de Ven kreeg zondag zijn eerste speelminuten op het EK tijdens de eerste wedstrijd van Oranje. Tegen Polen werd de verdediger van Tottenham Hotspur in minuut 87 ingebracht voor Nathan Aké. Nederland won met 2-1.

Op vaderdag waren die speelminuten een prachtig cadeau voor Marcel. Verder had Micky nog niet veel aandacht besteed aan de speciale dag. "Ik denk dat het zo gaat komen. Dat hij met een heel groot cadeau aan komt wandelen", grapt vader Marcel.

"Het is een prachtig cadeau dat hij minuten maakt. En een prachtige entourage en sfeer met al die fans. Als je dat allemaal ziet dan geniet je daar als vader enorm van."

Mentaal sterk

De vader van Micky werkte bij de Nederlandse politie en is ruim tien jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties. "Dan ben je getraind op mentale weerbaarheid en veerkracht", vertelt hij. Die kwaliteiten geedt hij ook mee aan zijn zoon.

"Ik vertel hem wel mijn ervaringen over hoe je daarmee om kunt gaan. En dat pakt hij op. Daarom houdt hij zich ook goed staande in Engeland", legt Marcel uit. "Maar ik ben wel gewoon zijn vader, niet zijn coach."

Alles vieren

Marcel hoopt dat zijn zoon speelminuten blijft krijgen van bondscoach Ronald Koeman. "Dat hij er dan staat voor het team en Nederland naar de titel toe trapt."

Ze volgen het in huize Van de Ven allemaal en leven mee met de successen van de 23-jarige verdediger. "Alles wordt gevierd. Dan nemen we een biertje."

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.